Chile îi trece pe cei morţi din cauza noului coronavirus pe lista celor recuperaţi: "Nu mai sunt contagioşi"

În Chile sunt raportate peste 7500 de cazuri de coronavirus, 82 de decese şi peste 2300 de persoane care s-au recuperat, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins, citată de News Week.

2142 afișări
Imaginea articolului Chile îi trece pe cei morţi din cauza noului coronavirus pe lista celor recuperaţi: "Nu mai sunt contagioşi"
Un aspect însă a atras atenţia multor persoane. Pacienţii care au murit din cauza noului coronavirus sunt trecuţi la persoane recuperate deoarece "nu mai sunt contagioşi", conform Ministrului Sănătăţii, Jaime Manalich.
 
"Avem 892 de pacienţi care nu mai sunt contagioşi şi îi includem la recuperaţi. Aceştia sunt persoane care şi-au completat perioada de 14 zile de la diagnosticare sau care din păcate au decedat", a adăugat ministrul în cadrul unei conferinţe de preă.
 
Nu se ştie de când Chile a început să includă persoanele decedate în numărul celor recuperate, dar acestă metodă de calcul ar fi fost adoptată după consultări cu OMS, susţine guvernul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu a emis încă un punct de vedere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici