China susţine că a învins în lupta contra pandemiei, dar medicii văd o altă realitate: cazurile pe care guvernul nu le include în raportările oficiale

  • La mijlocul lunii februarie, China a raportat 50.000 de cazuri de îmbolnăvire pe întreg teritoriul ţării.
  • Joi, guvernul chinez a anunţat că sunt mai puţin de 3.947 de noi cazuri.
21646 afișări
Imaginea articolului China susţine că a învins în lupta contra pandemiei, dar medicii văd o altă realitate: cazurile pe care guvernul nu le include în raportările oficiale

China susţine că a învins în lupta contra pandemiei, dar medicii văd o altă realitate: cazurile pe care guvernul nu le include în raportările oficiale

China a raportat în ultima perioadă din ce în ce mai puţine cazuri de îmbolnăvire, iar cifrele în scădere i-au determinat pe oficialii de la Beijing să se declare învingători în lupta contra coronavirusului. Medicii ”din teren” văd însă o cu totul altă realitate.
 
Hubei, regiunea din care a pornit pandemia de coronavirus, nu a raportat mai mult de un caz de mai bine de o săptămână, iar guvernul chinez a dat semnalul că perioada de criză se apropie de sfârşit. Oficialilor, precum şi celor de la Controlul Bolilor, li s-a permis să plece din regiune, iar restricţiile de călătorie şi regulile de carantină au fost ”îndulcite”.
 
Medicii din regiune au prezentat pentru FinancialTimes o altă situaţie. Aceştia susţin că realitatea din teren poate fi mult mai dură decât cifrele oficiale prezentate, iar o victorie asupra pandemiei poate fi considerată o ”idee prematură”.
 
Doctorii susţin că sunt cazuri neraportate, precum şi un număr mare de asimptomatici, date care nu sunt incluse şi reflectate în raportările oficiale. Două asistente medicale din Wuhan au declarat pentru FinancialTimes, sub protecţia anonimatului, că există în continuare pacienţi care îndeplinesc toate criteriile pentru a fi încadraţi la ”noi cazuri de îmbolnăvire”, dar aceştia sunt ”ascunşi” pentru ca cifrele oficiale să se apropie de zero.
 
”Este extrem de îngrijorător să continuăm să facem reclamă cu 'zero noi cazuri'”, a declarat una dintre asistente.
 
De partea cealaltă, de la cel mai înalt nivel, se dau asigurări că nu există nici măcăr intenţia unei eventuale muşamalizări.
 
”În nicio circumstanţă, cazurile nu vor fi ascunse sau omise în încercarea de a ajunge la zero”, a declarat în cursul acestei săptămâni Li Keqiang, premierul chinez.
 
La mijlocul lunii februarie, China a raportat 50.000 de cazuri de îmbolnăvire pe întreg teritoriul ţării. Joi, guvernul chinez a anunţat că sunt mai puţin de 3.947 de noi cazuri.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici