CJSU Cluj cere aprobarea carantinei pentru două comune, unde incidenţa a ajuns la 6,3 şi 8,7

  • CJSU Cluj a cerut joi seara autorităţilor centrale instituirea carantinei în comunele clujene Sic şi Săvădisla, unde rata de incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,73 la mia de locuitori, respectiv la 6,3 la mia de locuitori.
  • De asemenea, CJSU Cluj a decis trecerea în scenariul roşu a unităţilor de învăţământ din Câmpia Turzii şi Feleacu, unde rata incidenţei a trecut de 3 la mia de locuitori.
243 afișări
Imaginea articolului CJSU Cluj cere aprobarea carantinei pentru două comune, unde incidenţa a ajuns la 6,3 şi 8,7

CJSU Cluj cere aprobarea carantinei pentru două comune, unde incidenţa a ajuns la 6,3 şi 8,7

Decizia a fost luată în şedinţa CJSU Cluj de joi seara, iar carantina ar urma să fie aplicată de vineri, de la ora 0.00.

„Având în vedere situaţia epidemiologică din comunele Sic şi Săvădisla generată de coronavirusul SARS-CoV-2, care a dus la înregistrarea unei rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de 8,73 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Sic, respectiv 6,30 cazuri la 1000 de locuitori în comuna Săvădisla, riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, (...) CJSU Cluj, a hotarât următoarele: se va solicita Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii pentru instituirea măsurii de carantină zonală, începând cu data de 24.10.2020, ora 00.00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru localitatea Sic din comuna Sic şi localitatea Săvădisla din comuna Săvădisla, judeţul Cluj”, se arată în decizie.

Conform CJSU, în aceste zone se impun limitarea la maximum a deplasării persoanelor şi monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri, stabilirea unor rute ocolitoare şi interzicerea desfăşurării următoarelor activităţi: organizarea de evenimente private în spaţii închise şi deschise, activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor, activitatea sălilor de noroc, a structurilor de primire turistică, a cinematografelor şi instituţiilor organizatoare de spectacole şi/sau concerte.

De asemenea, slujbele religioase sunt permise doar în exteriorul clădirilor, cu prezenţa a maximum 20 de persoane, iar purtarea măştii devine obligatorie. Totodată, sunt suspendate cursurile „faţă în faţă” pentru toate unităţile de învăţământ.

De asemenea, CJSU Cluj a decis trecerea în scenariul roşu a unităţilor de învăţământ din Câmpia Turzii şi Feleacu, unde rata incidenţei a trecut de 3 la mia de locuitori. În acest localităţi, se instituie obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise, este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, şi a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici