Clorochina: ce spun noile teste ale profesorului Didier Raoult din Marsilia

Profesorul de microbiologie a publicat de această dată noi rezultate pe 80 de pacienţi şi arată, potrivit acestuia, eficacitatea hidroxiclorochinelor pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19. Hidroxiclorochina poate fi prescrisă numai pacienţilor cu Covid-19 în condiţii stricte

6299 afișări
Imaginea articolului Clorochina: ce spun noile teste ale profesorului Didier Raoult din Marsilia

Clorochina: ce spun noile teste ale profesorului Didier Raoult din Marsilia

Primul său studiu fusese criticat pentru metodologia sa dar el este departe de a se da batut. Profesorul de microbiologie Didier Raoult, directorul institutului spital-universitar (IHU) Méditerranée Infection din Marsilia, a publicat vineri rezultatele unei a doua părţi a experimentelor efectuate cu echipa sa pe un grup de pacienţi cu Covid-19 .

Potrivit profesorului Raoult aceste rezultate dovedesc „eficacitatea protocolului [lor], precum şi„ relevanţa combinaţiei de hidroxicloroquina şi azitromicină ”, cele două molecule date împreună pacienţilor. Comunitatea ştiinţifică este, deocamdată, mai prudentă şi acest tratament este recomandat doar de Ministerul Sănătăţii pentru cazurile severe şi în condiţii foarte stricte.

 

Cele două articole publicate în această seară demonstreaza:

 

1. Eficienţa protocolului nostru, la 80 de pacienţi.

2. Relevanţa asocierii hidroxiclorochinei şi azitromicinei, datorită cercetărilor efectuate în laboratorul nostru de retenţie P3.

 

Un număr de 80 de pacienţi Covid-19 care au intrat în spital între 3 şi 21 martie au participat la aceste studii, comparativ cu 20 în timpul primelor teste efectuate în prima jumătate a lunii martie. Aceşti pacienţi cu vârste cuprinse între 18 şi 88 de ani, au luat Plaquenil un medicament pe bază de hidroxicloroquina, combinat cu azitromicină. Această formulă combinată este unul dintre cele cinci tratamente care sunt testate în studiul clinic European Discovery, ale cărui primele rezultate nu sunt aşteptate mai repede de două săptămâni. În paralel, un alt studiu clinic, numit „Solidaritate”, va începe curând sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Conform echipei profesorului Raoult, 78 dintre aceşti pacienţi au prezentat „îmbunătăţiri clinice” rapide şi au putut să părăsească terapia intensivă după cinci zile. Doar unul, în vârstă de 86 de ani, a murit, iar altul, de 74 de ani, este încă în stare foarte gravă.

„Murim mai puţin în Marsilia decât în ​​altă parte”, a declarat vineri seara, la LCI, Eric Chabrière, epidemiolog la IHU Mediteranean. Acest colaborator al prof. Raoult a recunoscut totuşi că va fi necesară „analizarea” motivelor precise, înainte ca schimbul să se încordeze cu ceilalţi medici invitaţi la scenă.

 

 

Dispariţia încărcăturii virale în câteva zile

O altă concluzie din activitatea desfăşurată la Marsilia: 83% dintre pacienţi au prezentat o reducere a încărcăturii virale (obţinute în urma examinării secreţiilor nazale) în şapte zile, şi 93% după opt zile.

Dar acest lucru ar putea fi explicat şi prin vindecarea naturală sau prin îngrijirea în condiţii sanitare bune. Acest lucru este cu atât mai mult cu cât unii dintre cei 80 de pacienţi sunt tineri (vârsta mediană este de 52 de ani). Prin urmare, sunt mult mai puţin susceptibile să fie în stare gravă sau chiar să moară din cauza acesteia potrivit datelor tuturor pacienţilor din Franţa.

Încă nu există un grup de control

Una dintre capcanele principale de care a fost acuzat Pr Raoult. Într-adevăr, echipa medicală nu a utilizat un grup de control pentru studiul său, adică pacienţii care nu sunt supuşi la acelaşi tratament. Astfel, nu se poate asigura ştiinţific că pacienţii internaţi la Marsilia şi care beneficiau de tratamentul care le-a fost administrat sau de alţi factori.

Nepublicat încă într-o revistă ştiinţifică

Spre deosebire de primele analize la 20 de pacienţi, cele făcute publice vineri nu au fost încă publicate în literatura ştiinţifică. Duminică, 22 martie, în cadrul briefingului său de presă, directorul general al Sănătăţii, Jérôme Salomon, a considerat „interesante” rezultatele obţinute la cei 20 de pacienţi, care tocmai au fost publicaţi în revista International Journal of Antimicrobial Agents

Considerând „urgenta” găsirea unui tratament pentru această boală Covid-19 şi subliniind „costul neglijabil” al hidroxiclorochininei şi azitromicinei, echipa de la IHU Méditerranée Infection solicită încheierea lucrărilor sale alte echipe ştiinţifice pentru „evaluarea urgentă” a acestei tehnici.

Mortalitatea la Marseille 27 martie:

Articol preluat din Le Parisien
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici