Compania Eli Lilly întrerupe testările pentru medicamentul anti COVID-19, din motive de siguranţă. Donald Trump a primit aceeaşi formă de medicament

  • Compania Eli Lilly a anunţat că proiectul de testare al medicamentului cu anticorpi COVID-19, sponsorizat de guvern şi similar cu tratamentul pe care l-a urmat şi Donald Trump, a fost oprit din motive de siguranţă.
  • Decizia celor de la Eli Lilly vine la o zi distanţă după ce Johnson&Johnson a anunţat că întrerupe testarea pentru vaccinul lor experimental, din cauză că unul dintre participanţii la studiu se simte rău.
  • Vaccinul era testat în rândul pacienţilor COVID-19 internaţi în spital, casele de bătrâni şi alte instituţii de îngrijire a bolnavilor.
4941 afișări
Imaginea articolului Compania Eli Lilly întrerupe testările pentru medicamentul anti COVID-19, din motive de siguranţă. Donald Trump a primit aceeaşi formă de medicament

sursa foto: profimedia

Compania Eli Lilly a anunţat că proiectul de testare pentru anticorpi COVID-19, sponsorizat de guvern şi similar cu tratamentul pe care l-a urmat şi Donald Trump, a fost oprit din motive de siguranţă. Trump a susţinut medicamentul produs de Eli Lilly, cât şi tratamentul cu anticorpi de la Regereron Pharma, într-un video pe care l-a postat în săptămâna după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

Anunţul vine după ce recent, la începutul lunii, compania Eli Lilly a anunţat că a aplicat pentru o autorizaţie de urgenţă, privind vaccinarea bolnavilor COVID-19 cu forme uşoare, cu antitodul dezvoltat de ei, LY-CoV555. În septembrie, Eli Lilly a depus cererea după ce datele indicau că LY-Cov555 a ajutat la reducerea perioadei de spitalizare şi rata de internare la ATI a pacienţilor cu COVID-19.

Totodată, decizia celor de la Eli Lilly vine la o zi distanţă după ce Johnson&Johnson a anunţat că întrerupe testarea pentru vaccinul lor experiment, din cauză că unul dintre participanţii la studiu se simte rău. Compania nu ştie dacă persoana în cauză a primit vaccinul sau un placebo.

De asemenea, şi testările pentru vaccinul dezvoltat de cei de la AstaZeneca au fost întrerupte de mai bine de o lună, după ce unul dintre voluntarii din UK a început să se simtă rău. Totuşi, în acest caz, testările au continuat la nivel local, în alte ţări.

Purtătorul de cuvânt Eli Lilly, Molly McCully: Din motive de siguranţă, board-ul celor de la monitorizare a recomandat să sistăm testarea. Lilly va adopta decizia, pentru a proteja sănătatea tuturor pacienţilor participanţi la studiu.

Vaccinul era testat în rândul pacienţilor COVID-19 internaţi în spital, casele de bătrâni şi alte instituţii de îngrijire a bolnavilor. 

Administraţia pentru Alimente, Medicamente şi Insistutele Naţionale de Sănătate nu au comentat încă decizia celor de la Eli Lilly.

Proiectul de testare al vaccinului dezvoltat de compania Eli Lilly, ACTIV-3, a început în august şi îşi propune să facă testări pe un eşantion de 10.000 de pacienţi, din Statele Unite. Studiul compară reacţiile pacienţilor care primesc medicamentul pe bază de anticorpi dezvoltat de ei, alături de un antiviral dezvoltat de Gildes Sciencs, Remdesivir, versus pacienţii care primesc tratament doar pe bază de Remdesivir.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici