Concluzia lui Cîmpeanu, după discuţiile cu Ministerul Sănătăţii: Ore de sport fără mască doar în exterior

  • Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a discutat cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
  • Una din concluziile discuţiei a fost că elevii pot să nu poarte mască în timpul orelor de sport doar dacă ele se desfăşoară în exterior.
392 afișări
Imaginea articolului Concluzia lui Cîmpeanu, după discuţiile cu Ministerul Sănătăţii: Ore de sport fără mască doar în exterior

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a spus că în cea mai mare parte a şcolilor din Europa purtarea măştii nu este obligatorie la orele de sport.

„Am dat exemplul tuturor ţărilor europene care nu impun purtarea măştii în cadrul orelor de educaţie fizică. Există, în afară de regiunea Veneto, din Italia, în care încă există obligativitatea purtării măştii, singura regiune din Europa, mai există încă un caz special, cazul Franţei, care recomandă ca orele de sport să se facă fără mască, dar să se facă în exteriorul şcolii”, a declarat Cîmpeanu, la Antena3.

Acesta spune că a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, iar soluţia acceptată până acum ar fi că orele de sport s-ar putea desfăşura fără mască doar dacă sunt ţinute în spaţii deschise.

„Am discutat cu Ministerul Sănătăţii şi punctul de vedere până acum este că ar putea fi acceptabil să nu se poarte mască doar în condiţiile în care orele de sport se fac în exteriorul şcolii, în spaţii deschise. După cum vedem, temperaturile din acest moment nu permit aplicarea acestei variante propuse de MS. Discuţiile vor continua”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici