Consultaţiile medicale online, o salvare pentru pacienţii în dureri. Doctor: Am diagnosticat afecţiuni severe pe internet

  • În perioada de COVID-19, multe persoane accidentate au refuzat să meargă la doctor
  • Consultaţile în online au avut un rol important în această epidemie
  • Un medic din Timişoara a descoperit prin intermediul consultaţiilor online, diagnostice chiar grave
353 afișări
Imaginea articolului Consultaţiile medicale online, o salvare pentru pacienţii în dureri. Doctor: Am diagnosticat afecţiuni severe pe internet

Consultaţiile medicale online, o salvare pentru pacienţii în dureri. Doctor: Am diagnosticat afecţiuni severe pe internet

Ştiai că în perioada de COVID-19 mulţi oameni accidentaţi nu au îndăznit să meargă la un control medical şi să se expună social? Un medic specialist în fizioterapie ne spune cât de importante au fost consultaţiile medicale online.

„Pacienţii cu dureri aparent musculo scheletare au stat liniştiţi acasă. Am reuşit să diagnosticăm la timp afecţiuni chiar severe unele care necesită chirurgie în urgenţă precum sincromul de coadă de cal respectiv fracturi pe osteoporotic la persoane chiar foarte tinere. În contextul unui istoric de cancer, spre exemplu, putem pe un os patologic descoperi o fractură care cu uşurinţă se poate produce pe un os deja bolnav”, spune Iulia Drăgoi, medic specialist în fizioterapie.

Aceste consultaţii video au fost de folos chiar şi pentru cei care s-au gândit, în izolare, să devină proprii lor antrenori de sport.

„Cazuistica accidentărilor celor mai comune în această perioadă a fost accidentul sportiv casnic, prin auto-antrenament fără supravegherea unui specialist, a unui antrenor”, spune Iulia Drăgoi, medic specialist în fizioterapie.

Chiar şi în perioada stării de alertă, majoritatea românilor evită să meargă la un control medical, cu toate că acesta, ar putea preveni un diagnostic mai grav.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici