Coronavirus. Experţii din Marea Britanie vor oferi sfaturi cu privire la variaţiile virusului prin intermediul unei platforme la care vor avea acces toate ţările

  • Marea Britanie lansează o platformă internaţională pentru detectarea timpurie şi controlul eficient al mutaţiilor virale.
  • Platforna este destinată să sprijine ţările cu mai puţine posibilităţi în testarea genetică a probelor de coronavirus pozitive
  • Experţii britanici vor putea oferi consiliere şi asistenţă de la distanţă şi vor accepta mostre trimise pentru secvenţiere.
694 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Experţii din Marea Britanie vor oferi sfaturi cu privire la variaţiile virusului prin intermediul unei platforme la care vor avea acces toate ţările

Foto: Profimedia

Marea Britanie lansează o platformă internaţională pentru detectarea timpurie şi controlul eficient al mutaţiilor virale, potrivit dpa.
 
Noua platformă de evaluare a variantelor condusă de Public Health England este destinată să sprijine ţările cu mai puţine posibilităţi în testarea genetică a probelor de coronavirus pozitive, a anunţat marţi secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.
 
„Noua noastră platformă de evaluare a variantelor ne va ajuta să înţelegem mai bine acest virus şi cum se răspândeşte şi va creşte, de asemenea, capacitatea globală de a înţelege coronavirusul, astfel că suntem cu toţii mai pregătiţi pentru orice ne aşteptăm”, a spus Hancock într-un comunicat.
 
Experţii britanici vor putea oferi consiliere şi asistenţă de la distanţă şi vor accepta mostre trimise pentru secvenţiere.
 
Iniţial nu era clar când va fi lansată platforma şi cum vor putea ţările să o folosească. Dar statele ar putea contacta direct Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sau Marea Britanie, potrivit lui Hancock.
 
Pentru a menţine alte mutaţii ale coronavirusului în afara ţării sau pentru a le limita, ţara discută o înăsprire ulterioară a reglementărilor de intrare şi carantină.
 
Marea Britanie speră, de asemenea, că platforma îi va permite să se protejeze mai bine şi mai devreme împotriva altor posibile variante al coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici