Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 mai: Peste 390 de cazuri noi în Italia, 78 decese. Bilanţul din ultimele 24 ore

  • Al zecelea vaccin împotriva Covid-19 începe testele pe oameni
  • Cercetători: Pandemia de coronavirus este „departe de a se termina”
  • OMS avertizează că există un risc crescut de apariţie a unui al doilea „vârf” de infecţii cu Covid-19
1789 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 mai: Peste 390 de cazuri noi în Italia, 78 decese. Bilanţul din ultimele 24 ore

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 26 mai

Italia: 78 de decese, peste 390 de cazuri noi

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 32.955 de morţi în Italia, cu 78 de decese produse în ultimele 24 de ore, iar numărul total al persoanelor infectate a depăşit 230.000.

Serviciul italian de Protecţie Civilă a comunicat, marţi seară, că bilanţul epidemic este de 32.955 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 230.555.

Marea Britanie. Peste 46.000 de persoane au murit de COVID-19

De la sfârşitul lunii ianuarie, de când a izbucnit pandemia în Marea Britanie, şi până la jumătatea lunii mai s-au raportat peste 46.000 de persoane care au murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, ceea ce reprezintă mai mult decâtbilanţul autorităţilor sanitare, a indicat ONS.

Brazilia a devenit ţara cu cele mai multe decese zilnice  din lume
 
Brazilia, a doua ţară din lume ca număr de persoane infectate cu noul coronavirus, a depăşit, luni, Statele Unite în ceea ce priveşte numărul de decese provocate de Covid-19 în 24 de ore.
 
Boris Johnson: Centrele comerciale şi magazinele se redeschid în iunie în Marea Britanie
 
Marea Britanie va redeschide centre comerciale şi magazine în luna iunie, în cadrul unei noi etape de relaxare a restricţiilor antiepidemice, a anunţat luni seară premierul Boris Johnson.
 
Al zecelea vaccin împotriva Covid-19 începe testele pe oameni
 
Compania de biotehnologie din Maryland, SUA, Novavax, a anunţat luni că a început înscrierile pentru voluntari pentru a efectua teste ale vaccinului împotriva Covid-19 pe care îl dezvoltă, scrie CNN.
 
Cercetători: Pandemia de coronavirus este „departe de a se termina”
 
Dr. Chris Murray, cercetător la Universitatea Washington, care a realizat o serie de estimări citate de Casa Albă şi alte autorităţi americane, susţine că pandemia de Covid-19 este „departe de a se termina”.
 
OMS avertizează că există un risc crescut de apariţie a unui al doilea „vârf” de infecţii cu Covid-19
 
Ţările în care infecţiile cu coronavirus sunt în scădere ar putea totuşi să se confrunte cu un „al doilea vârf” dacă vor renunţa prea curând la măsurile luate pentru a opri răspândirea focarului, a avertizat, luni, Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 
Specialişti: Noul coronavirus nu se răspândeşte prin apă. Scăldatul în piscină sau mare nu reprezintă un pericol
 
Experţii în sănătate publică din Statele Unite au transmis că noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine şi, potrivit Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, „Nu există dovezi că COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, scrie The New York Post.
 
Peste 9 milioane de oameni au fost testaţi de Covid-19 în ultimele zile în Wuhan 
 
În ultimele 10 zile au fost realizate 6,5 milioane de teste, iar anterior au fost testaţi alţi aproape 3 milioane de locuitori, scrie AP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici