Coronavirus în lume LIVE UPDATE 28 august: Americanii ar putea avea peste 200.000 de decese de COVID-19 până la 19 septembrie / Peste 24 de milioane de îmbolnăviri în întreaga lume

  • Peste 24 de milioane de îmbolnăviri cu coronavirus, la nivel global.
  • America Latină se confruntă cu un total de 7 milioane de cazuri COVID-19.
  • Americanii ar putea depăşi borna de 200.000 de decese până la 19 septembrie 2020.
  • Havana impune restricţii pe timp de noapte, timp de minim 15 zile, iar rezidenţii capitalei nu vor avea voie să viziteze Cuba.
  • Peste 44.000 de cazuri în 24 de ore, în Brazilia.
1328 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 28 august: Americanii ar putea avea peste 200.000 de decese de COVID-19 până la 19 septembrie / Peste 24 de milioane de îmbolnăviri în întreaga lume

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a spus că nu  se va opune persoanelor cărora şles este frică să se întoarcă la muncă în birouri.

Primul ministru al Scoţiei a spus că redeschiderea birourilor prea curând ar risca răspândirea virusului şi ar compromite capacitatea de a menţine şcolile deschise.

"Nu voi contesta în Scoţia niciun fel de dispută în jurul acestui lucru, noi ca ţară, am luat o decizie pentru siguranţa tuturor", a spus ea.

Guvernul britanic plănuieşte o campanie pentru a încuraja oamenii să revină la locurile de muncă.

Peste 24 de milioane de cazuri de COVID-19 în lume

Conform centralizării efectuate de Worldometers, în acest moment în lume sunt 24.625.149 de îmbolnăviri cu coronavirus. 

Totalul de decese a ajuns la 835.627, iar numărul de persoane vindecate este de 17.093.288.

Peste 7 milioane de îmbolnăviri cu coronavirus în America Latină

Cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 din America Latină au depăşit borna de 7 milioane, relatează CNN.
 
Raportarea a fost realizată cu ajutorul datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.
 
Peste 200.000 de decese cauzate de coronavirus până la data de 19 septembrie, în America
 
Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a realizat o prognoză a cazurilor de decese pentru America, subliniind că până la 19 septembrie 2020 americanii se vor confrunta cu peste 200.000 de decese cauzate de COVID-19, relatează CNN.
 
Restricţii pe timp de noapte în Havana şi interdicţie la călătorii pe teritoriul Cubei pentru rezidenţii capitalei
 
Liderii Havanei, capitala Cubei, vor impune restricţii pe timp de noapte pentru locuitorii oraşului, între orele 19:00 şi 05:00, relatează CNN. 
 
În plus, rezidenţii Havanei nu vor avea voie să călătorească în alte provincii ale ţării, a anunţat Guvernatorul Reinaldo Garcia Zapata.
 
Restricţiile vor intra în vigoare de la 1 septembrie, pentru o perioadă de cel puţin 15 zile.
 
Guvernatorul a mai declarat că va înăspri sancţiunile pentru nepurtarea măştii de protecţie, iar consumul de alcool în public va fi interzis.
 
Măsurile vin în contextul unui total de 3.806 cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 şi 92 decese, la o populaţie de 11 milioane de locuitori.
 
Guvernatorul din New Mexic relaxează câteva restricţii legate de ocuparea spaţiilor destinate publicului larg
 
Astfel, lăcaşele de cult vor putea funcţiona la capacitate de 40% începând cu ziua de sâmbătă şi pot desfăşura în continuare slujbe în aer liber, relatează CNN.
 
Restaurantele pot fi ocupate în interior la capacitate de 25%, iar toate mesele, atât în interior, cât şi în exterior, sunt limitate la un număr maxim de 6 persoane, cu o distanţă obligatorie de maxim 2 metri între mese.
 
8 jucători de fotbal de la Nebraska Huskers dau în judecată Big Ten Conference pentru interdicţia meciurilor din toamnă
 
Divizia de atletism SUA Big Ten Conference a decis că meciurile de fotbal din toamna anului curent nu vor fi posibile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează CNN. 
 
8 jucători de fotbal din cadrul echipei Nebraska Huskers nu au fost mulţumiţi de decizia luată şi s-au hotărât să dea în judecată organizaţia.
 
Aceştia cer daune în valoare de până în 75.000 de dolari şi solicită ca decizia să fie anulată.
 
Deşi Comisarul Big Ten Conference a declarat că „decizia de a amâna sporturile din toamnă a fost votată într-un număr copleşitor de mare”, procesul arată că încă nu s-a votat anularea meciurilor de fotbal.
 
Brazilia raportează peste 44.000 de cazuri noi de coronavirus
 
44.235 de îmbolnăviri cu COVID-19 şi 984 de decese în 24 de ore, în Brazilia, relatează CNN.
 
Până în acest moment, brazilienii se confruntă cu un total de 3.76 de milioane de îmbolnăviri şi 118.649 de decese, conform datelor oferite de oficiali.
 
Maryland aprobă începerea noului an şcolar cu elevii în clase
 
Larry Hogan, Guvernatorul statului american Maryland, a aprobat în cursul zilei de joi reînceperea anului şcolar cu elevii în clase, relatează CNN. 
 
Peste 2.500 de cazuri noi de coronavirus în Africa de Sud, în 24 de ore
 
Ministerul Sănătăţii din Africa de Sud a raportat 2.585 de cazuri noi de COVID-19, relatează CNN. 
 
Totalul de îmbolnăviri ajunge la 618.286 de cazuri. 
 
În plus, 126 de decese noi cauzate de coronavirus au fost raportate de autorităţi, ceea ce duce totalul de morţi la 13.628.
 
Africa de Sud se află pe locul 5 în topul celor mai afectate ţări de coronavirus, America rămânând pe primul loc, fiind urmată de Brazilia, India şi Rusia.

27 de ţări doresc să cumpere vaccinul „Sputnik V”

27 de ţări şi-au exprimat dorinţa de a achiziţiona vaccinul rusesc împotriva coronavirusului, potrivit Sputnik News. Pe 25 august, Ministerul Sănătăţii rus a emis permisiunea pentru continuarea fazelor de testare a vaccinului „Sputnik V”. Se preconizează că la sfârşitul lunii septembrie vor fi finalizate şi studiile clinice ale unui al doilea vaccin rusesc împotriva coronavirusului.

Bilanţ COVID-19 Italia

Italia a înregistrat 1.411 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi cinci decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, potrivit agenţiei Adnkronos. În momentul de faţă, în Italia sunt 21.932 de persoane care au coronavirus. Numărul total al persoanelor vindecate a ajuns la 206.554.

OMS: Europa intră într-un „moment complicat”

Europa intră într-un „moment complicat” odată cu începerea noului an şcolar, a declarat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). CITEŞTE AICI MAI MULT

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici