Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a crescut dramatic la nivel mondial. Bulgaria a decis interzicerea accesului cetăţenilor străini din 15 ţări

  • Frontierele externe ale UE se închid de astăzi, a anunţat preşedintele Franţei Emmanuel Macron.
  • Totodată, Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 15 ţări cu focare mari de coronavirus.
  • Peste 7,100 de persoane au murit în întreaga lume din cauza pandemiei COVID-19, iar aproape 182,400 de persoane au fost infectate cu virusul.
8719 afișări
Imaginea articolului Numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a crescut dramatic la nivel mondial. Bulgaria a decis interzicerea accesului cetăţenilor străini din 15 ţări

Coronavirus în lume LIVE UPDATE. Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 08.53 Numărul de cazuri de coronavirus se ridică la 223 în Irlanda

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus în Irlanda a ajuns, luni seara, la 223 de cazuri după ce cu o zi înainte au fost 169. Autorităţile se aşteaptă ca numărul îmbolnăvirilor să crească dramatic.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut de la 169 de cazuri înregistrate în urmă cu o zi.

Irlanda se aşteaptă ca numărul de cazuri de coronavirus să crească la aproximativ 15.000 până la sfârşitul lunii, a declarat premierul Leo Varadkar, potrivit agenţiei Reuters.

Bilanţul vine chiar în ajunul Zilei Sfântului Patrick, una dintre cele mai mari sărbători irlandeze, ocazie cu care în mod normal pub-urile şi barurile de pe insulă sunt pline.

Dar autorităţile irlandeze au anunţat că toate barurile din Irlanda ar trebui să se închidă cel puţin la sfârşitul lunii, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, după ce videoclipuri cu petrecăreţi care cântau în localuri pline din Dublin au stârnit furie pe social media.

UPDATE ora 08.35 Numărul cazurilor de infecţie la nivel mondial a explodat

Noul coronavirus a infectat peste 182,400 de oameni şi a ucis mai mult de 7,100 de persoane la nivel mondial, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins. Numărul morţilor cauzate de coronavirus în afara Chinei teritoriale a depăşit bilanţul din China, scrie CNN.

Universitatea Johns Hopkins, care urmăreşte cazurile înregistrate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) precum şi alte surse, situează bilanţul deceselor la nivel global la 7,154, dintre acestea fiind vorba de 3,924 de morţi în afara Chinei. 

UPDATE Bulgaria interzice intrarea cetăţenilor străini din 15 ţări pe teritoriul său

Bulgaria a interzis intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din 15 ţări cu focare mari de coronavirus, inclusiv Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie şi Elveţia începând cu 18 martie, a declarat ministrul sănătăţii.

Cetăţenii din China, Iran, Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Sri Lanka şi Coreea de Sud nu vor fi autorizaţi să intre pe teritoriul Bulgariei.

De asemenea, nici cetăţenii din Germania, Franţa, Italia, Spania, Olanda, Marea Britanie şi Elveţia nu mai au voie să intre în Bulgaria.

Este vorba de ţări unde sunt focare mari de coronavirus.

Se vor face excepţii pentru cetăţenii cu permise de şedere permanente sau pe termen lung şi pentru membrii familiilor lor, potrivit Reuters.

Primul caz de coronavirus din Groenlanda

Premierul Groenlandei, Kim Kielsen, a anunţat că autorităţile vor analiza ce măsuri trebuie luate de acum încolo. El a încurajat populaţia teritoriului autonom să îşi limiteze deplasările şi a făcut apel la străini să evite să viziteze Groenlanda. Citeşte continuarea... 

Frontierele externe ale Uniunii Europene se închid. Călătoriile între ţări noneuropene şi UE, suspendate

Frontierele Uniunii Europene şi ale Spaţiului Schengen se închid începând de marţi la ora 12.00 (13.00, ora României), a anunţat Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

"Începând de mâine la prânz, frontierele de intrare în Uniunea Europeană şi în Spaţiul Schengen vor fi închise", a declarat Emmanuel Macron, conform cotidianului Le Figaro.

"Toate călătoriile între ţări noneuropene şi Uniunea Europeană vor fi suspendate timp de 30 de zile. Francezii aflaţi în străinătate vor putea reveni acasă", a afirmat Emmanuel Macron.

Canada restricţionează accesul străinilor. Există şi cateva excepţii

Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a anunţat, luni, că accesul celor ce nu sunt cetăţeni canadieni sau rezidenţi permanenţi în ţară este restricţionat.

Totuşi, vor exista şi excepţii pentru echipajele de pe avioane, diplomaţi şi la „acest moment" cetăţenii din SUA, a precizat Trudeau. 

Prim-ministrul a mai spus că niciun pasager care prezintă sintome specifice coronavirus nu va fi lasat să urce într-un avion din Canada. Companiile aeriene vor efectua o verificare a starii de sănătate a fiecărui pasager.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici