Coronavirus în lume LIVE UPDATE. Peste 367.000 de cazuri, numărul morţilor depăşeşte 16.000. Bilanţ dramatic în Franţa: 186 de decese în ultimele 24 de ore

  • Pandemia de coronavirus continuă să se răspândească şi să facă victime: Siria a confirmat primul caz
  • Cele mai multe cazuri de infectare se înregistrează în China, Italia şi Statele Unite
  • Coreea de Sud a raportat 64 de noi cazuri, dar e a 12-a zi consecutivă de scădere a infecţiilor
12604 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE. Peste 367.000 de cazuri, numărul morţilor depăşeşte 16.000. Bilanţ dramatic în Franţa: 186 de decese în ultimele 24 de ore

Sursa foto: Profimedia

Bilanţul epidemic a ajuns la 860 de morţi în Franţa, cu 186 de decese produse în ultimele 24 de ore

Bilanţul din Franţa a ajuns la 860 de persoane decedate, după ce în ultimele 24 de ore s-au produs 186 de decese suplimentare, a declarat luni seară Olivier Véran, minisrul francez al Sănătăţii, citat de cotidianul Le Figaro.

În prezent, în secţii de terapie intensivă sunt 2.082 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. În total, în Franţa sunt 8.675 de pacienţi spitalizaţi în acest moment.

"Situaţia este dificilă, dar nu ne pierdem speranţa", a precizat ministrul francez al Sănătăţii.

Potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA), în Franţa s-au înregistrat în total până acum 20.104 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.
 
Bilanţul pandemiei a depăşit nivelul de 16.000 de morţi la nivel mondial şi se înregistrează peste 367.000 de cazuri de coronavirus, conform cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA). 
 
Cele mai multe cazuri de infectare se înregistrează în China (81.496), Italia (63.927) şi Statele Unite (41.511). În Spania sunt 33.089 de cazuri de coronavirus, în Germania sunt 28.865, iar în Iran 23.049. În Franţa sunt confirmate 16.937 de cazuri.

Cele mai multe decese sunt în Italia (6.077), China (3.274) şi Spania (2.206). În Iran sunt 1.812 decese, în Franţa 674, în Marea Britanie 335, în Olanda 213, iar în Germania 118.

Noul bilanţ din Spania

Autorităţile spaniole au oferit un nou bilanţ. Pe teritoriul spaniol sunt acum 33.089 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar numărul deceselor a crescut 2.182

Siria confirmă primul caz de infectare cu noul coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nizar al-Yaziji, a declarat presei de stat că "au fost luate măsurile necesare" în ceea ce priveşte femeia de 20 de ani, despre care a spus că va fi pusă în carantină timp de 14 zile şi că i s-ar fi făcut controale medicale. (Citeşte continuarea...)

Coreea de Sud raportează 64 de cazuri noi de coronavirus

Coreea de Sud a raportat luni 64 de cazuri noi de coronavirus, ducând numărul naţional la 8.961. Anunţul a fost făcut dr Centrul coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (KCDC). (Citeşte continuarea...)

Italia interzice călătoriile interne din cauza coronavirusului

La o lună de la primul deces cauzat de coronavirus înregistrat în Italia, Guvernul a emis, de asemenea, un ordin de îngheţare a tuturor activităţilor considerate neesenţiale în efortul de a menţine tot mai mulţi oameni acasă. (Citeşte continuarea...)

Johnson îi avertizează pe britanici: Staţi în casă sau veţi faceţi faţă unor măsuri mai dure de stopare a răspândirii coronavirusului

Johnson a fost neclintit în timp ce a transmis mesajul către public: „Staţi la doi metri distanţă. Nu este un lucru atât de dificil. Faceţi asta! În caz contrar ... nu va mai exista nici o îndoială că va trebui să venim cu măsuri suplimentare şi cu siguranţă vom ţine totul sub control constant." (Citeşte continuarea...)

Thailanda raportează 122 de cazuri noi de coronavirus, 721 de cazuri în total

Thailanda a înregistrat 122 de noi cazuri de coronavirus, ridicând numărul total al infecţiilor la 721, a declarat luni într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Mnisterului Sănătăţii, potrivit Reuters. (Citeşte continuarea...)

CNN: O fetiţă de 12 ani, diagnosticată cu noul coronavirus, se luptă pentru viaţa ei într-un spital din Atlanta

Emma, ​​o fetiţă de 12 ani, se „luptă pentru viaţa ei” într-un spital din Atlanta, după ce a testată pozitiv pentru coronavirus, potrivit unui văr de-al său, informează CNN. (Citeşte continuarea...)

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici