Coronavirus în lume: peste 200 de milioane de cazuri de COVID-19, la nivel global. Varianta Delta se răspândeşte rapid

  • Miercuri, numărul cazurilor de coronavirus a depăşit 200 de milioane la nivel mondial.
  • Varianta Delta a COVID-19 ameninţă zonele cu rate scăzute de vaccinare, scrie Reuters.
  • Numărul cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 creşte în cel puţin 83 din 240 de ţări.
4159 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume: peste 200 de milioane de cazuri de COVID-19, la nivel global. Varianta Delta se răspândeşte rapid

„Ne dorim cu disperare să se termine cu această pandemie, dar COVID-19 în mod clar nu a terminat cu noi. Iar bătălia trebuie să dureze mai mult", a spus Dr. Rochelle Walensky, directorul Centrelor americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), săptămâna aceasta.

Cel puţin 2,6% din populaţia lumii a fost infectată cu SARS-CoV-2, procentul real fiind probabil mai mare din cauza numărului limitat de teste din multe locuri. Dacă numărul persoanelor infectate ar fi o ţară, ar fi al optulea cel mai populat stat din lume, după Nigeria, potrivit unei analize Reuters.

A fost nevoie de peste un an pentru ca numărul cazurilor de COVID-19 să ajungă la 100 de milioane, în timp ce următoarele 100 de milioane au fost raportate în puţin peste şase luni, potrivit analizei. Pandemia a dus la decesul a 4,4 milioane de oameni.

Ţările care raportează cele mai multe cazuri în media pe şapte zile - Statele Unite, Brazilia, Indonezia, India şi Iran - reprezintă aproximativ 38% din toate cazurile globale.

Persoanele nevaccinate reprezintă aproape 97% din cazurile severe de COVID-19.

Ţările din Asia de Sud-Est raportează, de asemenea, o creştere a numărului de cazuri. Cu doar 8% din populaţia lumii, regiunea raportează în fiecare zi aproape 15% din toate cazurile globale, potrivit unei analize Reuters.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) caută 11,5 miliarde de dolari pentru a combate varianta Delta, arată un proiect de raport văzut de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici