CORONAVIRUS Institutul german Robert Koch retrage de pe site-ul său anunţul privind apariţiei unui vaccin în toamnă

  • Renumitul Institut din Germania pentru boli infecţioase a retras de pe pagina sa de internet un documentîn care se susţinea că în această toamnăar putea fi disponibilun vaccin. Institutul Robert Koch a declarat că documentul a fost postat din greşeală şi l-a eliminat de pe site-ul său web, potrivit Deutsche Welle.
  • Acest gest vine pe fondul preocupărilor crescânde din Germania cu privire la creşterea numărului de infectări, ţara raportând în această perioadă cel mai mare număr de infectări zilnice de după 9 mai.
  • Ministrul Sănătăţii german, Jens Spahn, şi-a exprimat scepticismul cu privire la aprobarea rapidă a noului vaccin anunţat de către Vladimir Putin.
1272 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS Institutul german Robert Koch retrage de pe site-ul său anunţul privind apariţiei unui vaccin în toamnă

CORONAVIRUS Institutul german Robert Koch retrage de pe site-ul său anunţul privind apariţiei unui vaccin în toamnă

Institutul Robert Koch (RKI), care reprezintă autoritatea principală în domeniul monitorizării şi prevenirii bolilor din Germania, a retras miercuri un raport care susţinea că punerea în circulaţie a unui vaccin contra coronavirusului este foarte apropiată.  Agenţia de sănătate publică a declarat că publicarea documentului s-a făcut din greşeală.

Documentul, care acum a fost scos de pe site-ul institutului, a fost o versiune mai veche a unui document la care agenţia a lucrat mai demult, a declarat un purtător de cuvânt al Institutului.
În documentul postat miercuri pe site-ul RKI, se spunea că un vaccin ar putea fi disponibil încă din această toamnă. Agenţia publicase o lucrare în limba germană, intitulată „Pandemia în Germania în următoarele luni”, în care se afirma: „Potrivit proiecţiilor preliminare, pare posibil ca până în toamna anului 2020 să fie disponibile unul sau mai multe vaccinuri”. Dar Institutul se distanţează acum de această predicţie.

Eroarea RKI vine pe fondul preocupărilor tot mai mari din Germania cu privire la creşterea numărului de infectări.MinistrulSănătăţii, Jens Spahn, le-a cerut miercuri cetăţenilor să rămână vigilenţi deoarece ţara a raportat cel mai mare număr de infectări zilnice după data de 9 mai.

Deasemenea, alăturându-se şi altor experţi care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la aprobarea rapidă a noului vaccin anunţat de către Vladimir Putin, Spahns-a declarat şi el scepticfaţă de noul vaccin rusesc.

„Din câte ştim, nu a fost testat suficient”, a spus Spahn.  El a sugerat de asemenea că autorităţile ruse nu au arătat transparenţă cu privire la metodele lor de cercetare şi testare.
Rusia a aprobat marţi vaccinul, după ce a fost testat pe oameni mai puţin de două luni.  Preşedintele Putin a garantat pentru siguranţa acestuia, spunând chiar că fiica sa a fost una dintre persoanele care au primit vaccinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici