Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”

  • Aceste recomandări par să contrazică planul guvernului care consideră inutil să se generalizeze purtarea măştii către întreaga populaţie.
  • Franţa a comandat recent „mai mult de un miliard de măşti”, în special din China.
4729 afișări
Imaginea articolului Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”

Coronavirus. Mai multe guverne sunt contrazise: ”Recomandăm purtarea obligatorie a unei măşti de către toată populaţia”

Academia de Medicină recomanda vineri purtarea generalizată a măştii inclusiv modelele mai puţin perfecţionate decât cea a medicilor. Ea spune că masca ar trebui să fie obligatorie pentru ieşiri în perioada de izolare dar şi când aceasta va fi ridicată, relatează Le Parisien

„S-a stabilit că persoanele aflate în perioada de incubaţie sau într-o stare de transport asimptomatic excretă virusul şi menţin transmiterea infecţiei. În Franţa, în acest context, purtarea generală a unei măşti de către populaţie ar constitui un plus logic la măsurile de barieră în vigoare ”, estimează Academia.

Cu toate aceste  într-o situaţie de „măşti insuficiente” asa cum e cazul în prezent în Franţa, prioritatea alocării măştilor chirurgicale sau FFP2, mai protectoare, trebuie să se adreseze specialiştilor şi structurilor de sănătate subliniază Academia. Ei „recomandă ca purtarea unei măşti alternative să fie obligatorie pentru ieşirile în perioada de izolare”.

"Academia Naţională de Medicină recomandă ca inidcatiile practice pentru fabricarea unei astfel de măşti alternative să fie aduse pe larg în atenţia populaţiei", referindu-se la tutoriale online precum cea a Societăţii Franceze de ştiinţa sterilizării.

De asemenea Academia consideră că, în timpul ridicării viitoare a izolării populaţiei, „trebuie menţinută obligativitatea purtării unei măşti [...]”, în contextul „menţinerii măsurilor de barieră recomandate în prezent până la controlul circulaţei virusului evidenţiată prin absenţa cazurilor noi declarate pe o perioadă de 14 zile ”.

„Mare greşeală”

Doctrina lui Emmanuel Macron şi a guvernului său cu privire la măşti rămâne deocamdată ca măştile trebuie să fie rezervate cu prioritate pentru personalul de asistenţă medicală si că este inutil să le generalizăm în ansamblul populaţie.

Această politică urmată şi în Statele Unite a fost recent descrisă drept „marea greşeală” de catre directorul general al Centrului chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor, George Gao. "Multe persoane afectate sunt asimptomatice sau nu prezintă încă simptome: cu o mască puteţi împiedica picăturile care transportă virusul  să infecteze pe alţii", argumentează el într-un articol din Revista de ştiinţă reperata de Le Monde.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe 20 martie de câteva mari figuri ştiinţifice au cerut guvernului să „generalizeze purtarea măştilor”. Sub presiune  a comandat recent mai mult de un miliard de măşti in special din China.

Potrivit ministrului Sănătăţii Olivier Véran aceste măşti sunt destinate „tuturor celor care, nefiind personal de asistenţă medicală, vor putea găsi o modalitate bună de a se echipa, de a se linişti şi de a se proteja”.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici