Coronavirus: Milioane de oameni ar putea fi infectaţi fără să ştie. Expert CDC: „O estimare valabilă acum este de 10 la 1"

  • Guvernatorul din Texas a impus vineri restricţii suplimentare anti coronavirus
  • Măsurile vin la o zi după ce a întrerupt procesul treptat al redeschiderii economice
  • Testele sugerează că peste 20 de milioane de cetăţeni ai SUA au fost infectaţi cu noul coronavirus fără să ştie
  • Statele Unite ale Americii sunt, în continuare, puternic lovite de pandemia COVID-19
4339 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: Milioane de oameni ar putea fi infectaţi fără să ştie. Expert CDC: „O estimare valabilă acum este de 10 la 1"

Sursa FOTO: Profimedia

Coronavirus: Evoluţie dramatică în SUA

Statul american Texas a raportat joi un număr record de aproape 6.000 de noi cazuri de coronavirus. Bilanţul epidemic COVID-19 este în creştere la nivelul întregii ţări, iar autorităţile federale din domeniul sănătăţii au avertizat că numărul persoanelor infectate este, în realitate, cu mult mai mare.

„Este evident că, în momentul de faţă, creşterea numărului de cazuri de coronavirus este determinată mai ales de anumite tipuri de activităţi, inclusiv de ieşirile texanilor în baruri", a declarat oficialul Greg Abbott vineri.

În urma noilor măsuri restrictive, barurile pot rămâne deschise doar pentru serviciile de livrare şi consum la distanţă, măsurile aplicându-se şi în cazul băuturilor alcoolice. Restaurantele pot servi clienţii la o capacitate redusă, de cel mult 50%. Şi adunările în aer liber sunt reglementate, în lipsa unei aprobări guvernamentale speciale fiind permise maximum 100 de persoane.

CITEŞTE AICI: O criză nu vine niciodată singură. Măsurile anti coronavirus, o sabie cu două tăişuri: măşti, restricţii de călătorie şi testare în masă

La nivel naţional, joi au fost raportate aproape 40.000 de cazuri de coronavirus, depăşind recordul zilnic anterior, stabilit în data de 24 aprilie, potrivit Universităţii Johns Hopkins. SUA înregistrează mai multe cazuri noi zilnice decât oricând, cu o medie a ultimelor şapte zile de 33.035, arată o analiză CNN realizată în intervalul 18-25 iunie.

Florida a depistat vineri un număr record de 9.000 de cazuri noi într-o singură zi. „Ceva nu funcţionează”, consideră dr. Anthony Fauci, vorbind despre abordarea defectuoasă a pandemiei.

Peste noapte, Arizona şi New Mexico s-au alăturat Texasului şi altor opt state în demersurile de a bloca relaxarea şi redeschiderea afacerilor.

Un nou vârf epidemic. Medic: „O situaţie sfâşietoare” 

Evoluţia pandemiei marchează o „situaţie sfâşietoare” care necesită aplicarea imediată a unor acţiuni stricte, a spus dr. Peter Hotez de la Colegiul Baylor al Medicilor din Hudson. „Trebuie să salvăm vieţi chiar acum", a declarat el pentru CNN vineri dimineaţă.

Vârful atins nu este, însă, o surpriză, potrivit unui alt expert în sănătate. „Fiecare epidemiolog spunea, sus şi tare, că la trei săptămâni de la Ziua Memorialului ne vom confrunta cu un vârf la noilor cazuri, iar la cinci săptămâni după Ziua Memorialului vom începe să vedem un vârf în tot ceea ce înseamnă spitalizări şi decese", susţine epidemiologul Larry Brilliant. „Toată lumea mergea fără măşti şi fără să menţină o distanţă sigură. Era de prevăzut.”

De 10 ori mai multe persoane infectate cu coronavirus

Deşi până acum în SUA au fost diagnosticate peste 2,4 milioane de cazuri de la începerea pandemiei, numărul persoanelor infectate este probabil de 10 ori mai mare.

Testele sugerează că peste 20 de milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus fără să ştie, spune dr. Robert Redfield, director al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC). „O estimare valabilă în acest moment este de 10 la 1", a mai spus Redfield, referindu-se la numărul celor infectaţi care nici nu au idee că poartă virusul.

Între 5% şi 8% dintre americani au fost infectaţi cu coronavirus. Acest lucru înseamnă că 90% sau mai mulţi sunt posibile viitoare victime. Unele cazuri au trecut neobservate la început, pe când testarea nu avea loc la scară largă, explică Redfield. Foarte mulţi nu manifestau simptome.

CITEŞTE AICI: Adevărata rată a mortalităţii în 10 ţări europene, în urma pandemiei de coronavirus

SUA: Bilanţ negru COVID-19

Coronavirusul a ucis peste 124.000 de persoane în SUA. Săptămâna aceasta, 32 de state raportează o creştere a noilor cazuri de coronavirus, în comparaţie cu cea anterioară. Unsprezece dintre ele, printre care Montana, Idaho, Vermont, Nevada, Arizona, Texas, Florida, Georgia, Michigan, Missouri şi Mississippi au înregistrat o creştere de 50% sau chiar mai mare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici