CORONAVIRUS. SUA au depăşit pragul de 100.000 de cazuri în 24 de ore

  • Statele Unite au înregistrat miercuri peste 100.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi, pentru prima dată de la începutul pandemiei.
  • Nouăsprezece state au înregistrat mai multe cazuri în ultima săptămână decât în ​​orice altă perioadă de şapte zile de la începutul pandemiei.
449 afișări
Imaginea articolului CORONAVIRUS. SUA au depăşit pragul de 100.000 de cazuri în 24 de ore
Numărul cazurilor a continuat să urce în Midwest şi Great Plains. Minnesota, Indiana şi Maine au raportat recorduri de cazuri pentru 24 de ore. 
 
Dakota de Nord, Dakota de Sud şi Wisconsin s-au aflat în frunte timp de săptămâni în ceea ce priveşte numărul de cazuri noi în raport cu populaţia lor. Dar alte state au înregistrat creşteri bruşte în ultimele 14 zile.
 
Rapoartele zilnice de cazuri din Minnesota, în medie, au crescut cu 79% în acest timp, în timp ce cele din Indiana au crescut cu 71%. În Wyoming, cazurile noi au crescut cu 80%, în timp ce în Iowa s-au dublat.
 
Decesele legate de coronavirus au crescut cu 14% în toată ţara în ultimele două săptămâni.
 
Spitalele din mai multe zone lucrează la capacitate maximă. Peste 50.000 de persoane sunt în prezent spitalizate cu Covid-19 în întreaga ţară, potrivit Covid Tracking Project, o creştere de aproximativ 64% de la începutul lunii octombrie.
 
Dr. Anthony S. Fauci, cel mai mare expert în boli infecţioase din ţară, a spus încă din luna iunie, când noile cazuri erau în medie la aproximativ 42.000 pe zi, că numărul va ajunge în cele din urmă la 100.000 pe zi dacă nu se i-au măsuri pentru a pune pandemia sub control. Aprecierile sale despre eşecul ţării de a controla virusul au atras atacuri din partea oficialilor administraţiei Trump, inclusiv a preşedintelui, care l-a numit alarmist.
 
Într-un interviu de vineri, dr. Fauci a declarat pentru The Washington Post că ţara va atinge cel mai probabil cifra de 100.000 în curând.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici