Coronavirusul a suferit mutaţii şi a dezvoltat o nouă tulpină. Ce spun experţii

  • Tulpina din al doilea val este mai infecţioasă
  • 99% dintre persoanele testate în Houston au avut tulpina mai infecţioasă
  • Noua tulpină de coronavirus este cunoscută sub numele de D614G
1738 afișări
Imaginea articolului Coronavirusul a suferit mutaţii şi a dezvoltat o nouă tulpină. Ce spun experţii

Coronavirusul a suferit mutaţii şi a dezvoltat o nouă tulpină. Ce spun experţii

Oamenii de ştiinţă îţi spun că virusul a suferit o nouă mutaţie. Noua tulpină a suferit modificări ale proteinei spike, proteina care formează învelişul extern al coronaviruslui. Pentru că este  mai infecţioasă, se răspândeşte şi mult mai repede.

Experţii de la Houston Methodis Hospital au examinat peste 5.000 de probe din primul val. Acestea au fost comparate cu probele prelevate dintr-un val recent de infecţii. Au constatat că 99% din tulpinile din al doilea val au avut o mutaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici