„Coronavirusul e încolţit şi se va arde până la sfârşitul lunii aprilie”. Un profesor de medicină dă verdictul despre COVID-19

Un profesor de la Universitatea Buckingham de lângă Milton Keynes spune că măsurile de distanţare socială au avut efect, iar coronavirusului va fi stăpânit până la finalu lunii aprilie.

18790 afișări
Imaginea articolului „Coronavirusul e încolţit şi se va arde până la sfârşitul lunii aprilie”. Un profesor de medicină dă verdictul despre COVID-19

"Coronavirusul e încolţit şi se va arde până la sfârşitul lunii aprilie" Un profesor de medicină dă verdictul despre COVID-19

Coronavirusul a infectat 1 milion de oameni în toată lumea, dar rata de extindere începe să scadă şi va ajunge spre zero spre finalul lunii aprilie, spune profesorul Sikora din Anglia, fostul şef al programului de cancer de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. El a declarat la Sky News că umrătoarea mare problemă va fi momentul în care se vor relaxa măsurile de distanţare socială.

"Adevărata întrebare este cum relaxezi distanţarea socială în acel punct? Nu există nicio ştiinţă pentru asta, e o hotărâre de judecată şi e una dificilă. Testarea este critică în acest moment, să ştim cât de mulţi sunt infectaţi, pentru că asta ar urma să ghideze relaxarea distanţării sociale şi ar ajuta afacerile să-şi revină", spune medicul.

Profesorul a mai vorbit despre diferitele reacţii generate de coronavirus, cu exemplul de pe vasele de croazieră, unde jumătate din oamenii infectaţi au fost asimptomatici.

"Asta ne spune ceva. Cumva, dacă am putea testa populaţia şi să aflăm cine exact a trecut prin procesul coronavirusului, apoi îi putem elibera în populaţie Dacă sunt 40-50%, atunci epidemiologii ar argumenta că măsurile de distanţare socială ar putea fi relaxate î prima sau a doua săptămână din mai. AM fi încântaţi dacă aşa va fi cazul. În acelaşi timp, dacă nu e aşa şi doar 10% din populaţie a fost infectată, atunci am putea fi nevoiţi să aşteptăm până în septembrie, iar asta ar genera probleme uriaşe pentru economia din toate ţările", a mai spus profesorul Sikora la Sky News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici