Video Coronavirusul naşte noi teorii ale conspiraţiei, pe care românii le aprobă / Cele mai trăsnite idei care circulă pe internet

  • Teoriile conspiraţiei în jurul COVID-19 sunt din ce în ce mai frecvente pe internet
  • Mulţi dintre românii de pe Facebook aprobă teorii care mai de care mai greu de crezut
  • Unii oameni cred că virusul a fost adus cu trenul în ţară, de către armată
9206 afișări

În haosul şi confuzia generate de epidemia de coronavirus din România, reţelele de socializare sunt pline de teorii ale conspiraţiei, care mai de care mai halucinantă. Dacă te aşteptai ca oamenii să respingă aceste teorii, află că sunt şi unii conaţionali de-ai tăi care aprobă şi distribuie astfel de postări.

Într-o postare distribuită pe Facebook un utilizator susţine că POLIDIN, un vaccin produs în perioada comunistă în România, ar fi leacul pentru COVID-19, doar că, susţine acesta, producţia a fost oprită de Guvern din motive obscure. Mai mult, individul face apel la oameni să pună presiune pentru a reporni producţia de POLIDIN.

Cele peste 20.000 de comentarii aprobatoare ale postării sunt dovada clară că oamenii se încred în informaţii neverificate. 

O altă conspiraţie propagată pe reţelele de socializare în ultima vreme este este cea a vagonului transportat de armată, încărcat cu Coronavirus. O fotografie trucată, cu un vagon inscripţionat "COVID-19" a făcut valuri pe internet, iar mulţi dintre utilizatorii români de Facebook au luat în serios postarea.

Poate şi mai gravă este credinţa unora dintre români cum că virusul este o invenţie. Aceştia adesea argumentează teoria prin faptul că nu cunosc pe nimeni bolnav şi că rudele decedaţilor nu apar în spaţiul public.

Tot pe internet se promovează şi un leac minune cu lămâie şi bicarbonat care ar ucide imediat noul coronavirus. „Îl elimină din organism complet”, scrie în anunţul distribuit de zeci de mii de oameni. Autorul articolului dă exemplu Israelul, unde numărul de morţi nu e atât de mare.

Cu toate acestea, unele postări de genul acesta sunt marcate de Facebook ca fiind fake-news, pe baza sesizărilor făcute de utilizatori. Poţi raporta o astfel de postare, iar Facebook va avea grijă să şteargă sau să trimită o notificare utilizatorilor de Facebook atunci când dau peste o ştire falsă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici