COVID-19. Avertisment de la OMS: Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare

  • Lumea trebuie să intensifice eforturile pentru a combate Covid-19, iar ţările nu trebuie să lase garda jos, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
  • "Suntem într-o perioadă foarte riscantă”, a spus dr. Soumya Swaminathan de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii. „Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare”.
4523 afișări
Imaginea articolului COVID-19. Avertisment de la OMS: Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare

COVID-19. Avertisment de la OMS: Trebuie să ne dublăm eforturile, nu este o perioada pentru relaxare

OMS a avertizat că noile cazuri de Covid-19 cresc în întreaga lume după şase săptămâni consecutive de declin. Mediterana de Est, Asia de Sud-Est, Europa şi America au înregistrat creşteri între 6% şi 14%.

„Acest lucru se datorează parţial oboselii provocate de carantină. Oamenii devin mai relaxaţi, deoarece consideră că vaccinurile sunt pe drum. Variantele noi joacă, de asemenea, un rol", a declarat Swaminathan pentru CNBC.

Şi alţi experţi în sănătate şi-au exprimat, de asemenea, îngrijorările.

Julie Morita, vicepreşedinte executiv al Fundaţiei Robert Wood Johnson, a spus că este important să recunoaştem că infecţiile, spitalizările şi decesele sunt încă mari, chiar dacă au scăzut faţă de vârfurile lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici