COVID-19: După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

  • Austria va desfăşura o campanie de testare pe scară largă pentru a scurta perioada de izolarea
  • De marţi, măsurile anti-coronavirus mai stricte urmează să intre în vigoare în Austria, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale până pe 6 decembrie, relatează Le Monde.
1666 afișări
Imaginea articolului COVID-19: După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

COVID-19: După Slovacia o nouă ţară din UE anunţă o testare masivă a populaţiei

Austria va desfăşura o campanie de testare pe scară largă Covid-19 în încercarea de a scurta a doua carantină care va începe marţi, a declarat cancelarul Sebastian Kurz

Făcând aluzie la Slovacia, o ţară vecină care şi-a testat masiv populaţia la începutul lunii, cancelarul austriac a declarat pentru radioul public ORF: „Am decis, aici, în Austria (...), să urmăm aceeaşi cale. "

De marţi, măsurile restrictive de combatere a răspândirii coronavirusului vor intra în vigoare în Austria, cu închiderea şcolilor şi a magazinelor neesenţiale până pe 6 decembrie, pentru a încetini nivelul de contaminare. 

În Slovacia, în urmă cu două săptămâni, au fost testate două treimi din populaţie, cu puţin peste 1% din rezultatele pozitive. Cancelarul austriac nu a spus însă dacă programul planificat de guvernul său va fi la aceeaşi scară. Cu toate acestea, el a estimat că aceste teste ar putea permite ţării să repornească în decembrie.

"Vrem să organizăm teste la scară largă la sfârşitul izolarii, astfel încât şcolile şi alte zone să poată redeschide în siguranţă", a declarat cancelarul duminică, adăugând că profesorii ar fi printre primii care vor fi testaţi. „Ştim că multi oameni vor să poată sărbători Crăciunul, cu cel puţin câteva dintre rudele lor”, a spus el.

Guvernul va da mai multe detalii săptămâna viitoare cu privire la proiect care va fi „o provocare logistică”, potrivit Kurz.

Cancelarul a fost supus criticilor pentru că a întârziat acţiunile mai drastice în această toamnă, când epidemia a început să crescă în amplitudine. Izolarea parţială a fost introdusă acum două săptămâni, fără a reuşi să încetinească circulaţia virusului.

Ţara de 8,8 milioane de oameni fusese relativ scutită de primul val de primăvară, dar al doilea val pune o presiune mare asupra sistemului său de sănătate. 

Numărul pacienţilor internaţi în terapie intensivă (aproape 600 de persoane) a crescut cu 30% într-o săptămână. De la începutul epidemiei, 1.829 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Austria, potrivit raportului oficial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici