COVID-19 în România: Un nou focar de infectări la Penitenciarul Craiova

  • Încă 20 de deţinuţi din Penitenciarul Craiova au fost depistaţi cu COVID-19.
  • Deţinuţii au fost transferaţi la Penitenciarul Spital Jilava, unde li se administrează tratament specific, anunţă ANP.
757 afișări
Imaginea articolului COVID-19 în România: Un nou focar de infectări la Penitenciarul Craiova

COVID-19 în România: Focar de infectări la Penitenciarul Craiova

„Având în vedere confirmarea pozitivă SARS-CoV-2 a 7 persoane custodiate de Penitenciarul Craiova, administraţia locului de deţinere şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj au demarat verificările pentru stabilirea contacţilor şi a potenţialei surse de infectare. Astfel, prin aplicarea de teste, au fost identificate alte 20 de cazuri de îmbolnăvire. Persoanele în cauză nu prezintă simptome specifice COVID-19 şi se aflau cazate în acelaşi spaţiu. Tratamentul specific le va fi asigurat în cadrul Penitenciarului Spital Bucureşti-Jilava, conform metodologiei interne”, anunţă Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Potrivit sursei citate, pentru limitarea potenţialului risc, continuă testarea tuturor deţinuţilor şi a cadrelor unităţii.

„Administraţia locului de deţinere urmează indicaţiile Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi implementează măsurile stabilite la nivel de sistem, dezinfectare spaţii, intensificare triaj epidemiologic cadre şi deţinuţi, intensificare monitorizare medicală deţinuţi. Starea de spirit în rândul persoanelor private de libertate este optimă, iar măsurile de informare/consiliere completează demersurile specifice de intervenţie. De asemenea, activităţile operative curente se derulează fără disfuncţionalităţi. Până la finalizarea anchetei epidemiologice, sursa de infectare rămâne incertă”, mai arată ANP.

Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava asigură gestionarea cazurilor uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din rândul persoanelor private de libertate, personalul specializat, circuitele funcţionale şi resursele materiale.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor a prevăzut, raportat la contextul epidemiologic naţional, reintroducerea unor măsuri de prevenţie, destinate întocmai limitării situaţiilor de risc”, se arată în finalul comunicatului emis de ANP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici