COVID-19: O femeie din Singapore a născut un bebeluş ce are anticorpi împotriva coronavirusului

  • O femeie din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus în martie când era însărcinată, a născut un bebeluş cu anticorpi împotriva virusului.
  • Cazul oferă noi indicii cu privire la transmiterea virusului şi a anticorpilor de la mamă la copil, relatează agenţia Reuters.
  • Bebeluşul s-a născut luna aceasta fără COVID-19, dar cu anticorpii virali, a relatat duminică ziarul Straits Times, citând mama.
2901 afișări
Imaginea articolului COVID-19: O femeie din Singapore a născut un bebeluş ce are anticorpi împotriva coronavirusului

COVID-19: O femeie din Singapore a născut un bebeluş ce are anticorpi împotriva corovirusului

„Medicul meu spune că i-am transferat anticorpii COVID-19 în timpul sarcinii”, a declarat Celine Ng-Chan ziarului.
 
Ng-Chan a avut o formă uşoră de boală şi a fost externat din spital după două săptămâni şi jumătate, a spus Straits Times.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii spune că nu este sigur încă dacă o femeie însărcinată cu COVID-19 poate transmite virusul la bebeluş în timpul sarcinii sau al naşterii.
 
Până în prezent, virusul în formă activă nu a fost găsit în probe de lichid din jurul uterului sau în laptele matern.
 
Medicii din China au raportat detectarea şi scăderea în timp a anticorpilor COVID-19 la bebeluşii născuţi ai unor femei ce au avut COVID-19, potrivit unui articol publicat în octombrie în revista Emerging Infectious Diseases.
 
Transmiterea noului coronavirus de la mame la nou-născuţi este rară, au raportat medicii de la New York-Presbyterian / Columbia University Irving Medical Center în octombrie în JAMA Pediatrics.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici