COVID-19 poate afecta fertilitatea bărbaţilor, avertizează Ministerul Sănătăţii din Rusia

Infecţia cu Covid-19 duce la reducerea drastică a calităţii spermei şi poate face bărbaţii infertili, a declarat Ministerul rus al Sănătăţii citând date recente, relatează presa rusă.

1700 afișări
Imaginea articolului COVID-19 poate afecta fertilitatea bărbaţilor, avertizează Ministerul Sănătăţii din Rusia

COVID-19 poate afecta fertilitatea bărbaţilor, avertizează Ministerul Sănătăţii din Rusia

„Astăzi, problemele infertilităţii, în special infertilitatea masculină, asociate cu Covid-19 se dezvăluie la o scară mai mare”, a declarat într-o conferinţă de presă Elena Uvarova, expert ginecolog al Ministerului Sănătăţii rus. Datele colectate de medicii ruşi au arătat o reducere de 38% a calităţii spermei la bărbaţii care s-au recuperat după infecţia cu noul coronavirus, a spus ea.

"A fost o descoperire îngrijorătoare, întrucât calitatea generală a spermei la bărbaţii ruşi nu este perfectă", a adăugat medicul.

Cercetătorii au dezbătut impactul potenţial al Covid-19 asupra fertilităţii masculine de la început pandemia în Wuhan. Unele studii au spus că virusul a afectat sistemul reproducător masculin, în timp ce alţele nu au descoperit anomalii. Un studiu chinez-american, la începutul lunii iunie, a avertizat că coronavirusul poate dăuna testiculelor fără a le infecta. Acesta a atacat şi a extins celulele producătoare de spermă, în măsura în care producţia de spermă a fost afectată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici