Criza Covid: autorităţile din Galaţi redeschid traseele de autobuz pentru elevi

Autorităţile din Galaţi au anunţat că redeschid traseele de autobuz pentru elevi. Maşinile societăţii locale de transport îi transportă pe copii dimineaţa astfel încât aceştia să evite aglomeraţia.

300 afișări
Imaginea articolului Criza Covid: autorităţile din Galaţi redeschid traseele de autobuz pentru elevi

Criza Covid: autorităţile din Galaţi redeschid traseele de autobuz pentru elevi

Măsura a fost luată în contextul creat de pandemia de COVID-19. Primăria Galaţi a decis să înfiinţeze trei trasee de autobuz care acoperă cea mai mare parte a oraşului. Maşinile circulă doar dimineaţa atunci când elevii merg la şcoală.

„Este vorba despre siguranţa copiilor. Este o măsură care acum se potriveşte foarte bine. Încercăm să-i ţinem pe copii departe de aglomeraţie, acolo riscul de infectare este mai mare. Avem trei trasee pentru elevi, autobuzele acoperă o mare parte a oraşului”, a explicat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Autobuzele şcolare sunt inscripţionate diferit în comparaţie cu celelalte maşini ale transportatorului public, iar elevii pot călători în baza abonamentului.

Autorităţile iau în calcul ca pe traseele şcolare să folosească şi autobuze de tipul hibrid după ce tot lotul de 20 de maşini va fi livrat de producătorul polonez, conform contractului semnat de Primăria Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici