Cum s-au vindecat peste noapte 1.000 de români diagnosticaţi cu coronavirus. 600 dintre ei sunt din Suceava

  • Grupul de comunicare strategică a raportat astăzi 245 cazuri noi de coronavirus şi 1.092 vindecări
  • Numărul total al diagnosticaţilor cu COVID-19 în România este 15.257, iar cel al vindecaţilor 9.053
  • 1.046 români au decedat, din nefericire, din cauza coronavirusului
6604 afișări
Imaginea articolului Cum s-au vindecat peste noapte 1.000 de români diagnosticaţi cu coronavirus. 600 dintre ei sunt din Suceava

Cum s-au vindecat peste noapte 1.000 de români diagnosticaţi cu coronavirus. 600 dintre ei sunt din Suceava

Autorităţile române au raportat astăzi un număr de 245 cazuri noi de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 şi peste 1.000 de vindecări. Interesant este că 600 dintre acestea provin din judeţul Suceava.
 
Vindecările, deşi apărute peste noapte, nu s-au întâmplat chiar aşa. În realitate, vorbim despre o eroare de raportare a pacienţilor vindecaţi, notează oficialii.
 
"Din ce ştim, este o perioadă semnificativă, câteva săptămâni, în care nu s-a raportat", au fost explicaţiile oficiale ale GDS.
 
Cele mai multe vindecări nedeclarate au avut loc la Suceava, unde recent şeful militar instalat de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Judeţean a declarat că nu se făceau raportări "ca să nu se interpreteze".
 
"S-a dat dispoziţie scris ca toate aceste lucruri să se remedieze şi să fie raportate (înregistrarea persoanelor infectate şi a deceselor - n.red.). Când am revenit şi am verificat, o parte din ele nu fuseseră înregistrate în sistem. Doamna de acolo a zis că s-a temut să nu se interpreteze", a explicat generalul Ionel Oprea.
 
De asemenea, în raportul întocmit de Ionel Oprea se notează că la Suceava a existat o abordare "inadecvată, necorespunzătoare şi improvizată".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici