De ce înregistrează Italia mai multe decese din cauza Covid-19 decât China? Analiza sezonului de gripă oferă o explicaţie surprinzătoare

Cazul Italiei este în continuare o enigmă în vremea pandemiei de Covid-19: Cum poate o ţară cu doar 60 de milioane de locuitori să înregistreze atât de multe decese?

9034 afișări
Imaginea articolului De ce înregistrează Italia mai multe decese din cauza Covid-19 decât China? Analiza sezonului de gripă oferă o explicaţie surprinzătoare

Sursa foto: Profimedia

Un posibil indiciu privind această întrebare se află în ceea ar fi putut să fie veşti bune în orice alt an, anume că sezonul de gripă 2019 - 2020 a ucis mai puţini vârstnici italieni decât de obicei, potrivit unui raport întocmit de Ministerul italian al Sănătăţii, informează Bloomberg. Astfel, oamenii în vârstă şi cei cu boli cronice care au fost feriţi de moarte din cauza gripei sezoniere de la începutul lui noiembrie 2019 şi până în ianuarie 2020 au devenit mai apoi ţinte uşoare pentru noul coronavirus în februarie şi martie. 

Mai puţine decese din cauza gripei sezoniere „au dus la o creştere a celor mai vulnerabili”, potrivit raportului, care a analizat cifre din 19 oraşe din Italia. Acei italieni au fost expuşi la Covid-19 începând cu sfârşitul lui februarie, iar acest lucru ar fi putut accentua impactul epidemiei în rândul vârstnicilor. 

În oraşele din nordul ţării, cele care au fost cel mai mult afectate de răspândirea noului virus şi au înregistrat 12,000 de morţi, mortalitatea din cauza gripei sezoniere în rândul oamenilor cu vârsta peste 65 de ani a fost cu 6% mai puţin decât în anii precedenţi. În oraşele din centrul şi sudul Italiei, decesele au fost chiar cu 3% mai puţine decât în alţi ani.

Un grafic inclus în raport arată că decesele populaţiei de peste 65 de ani, din timpul epidemiei de coronavirus şi până la data de 21 martie, a ajuns deja la nivelul ultimelor două sezoane de gripă şi încă se situează sub bilanţul total înregistrat în 2016-2017.

Sezonul acesta de gripă a fost mai puţin periculos în Italia din cauza temperaturilor moderate înregistrate în această iarnă, a mai scris Ministerul Sănătăţii în raport.

Înţelegând severitatea epidemiilor de gripă anterioare din Italia ar putea explica de ce rata mortalităţii din cauza Covid-19 a acestei ţări este mult mai ridicată decât în alte ţări precum China, în special în rândul celor mai bătrâni. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici