Decizie în Franţa. Ce se întâmplă cu cei care au primit prima doză de AstraZeneca

  • Persoanele cu vârsta sub 55 de ani care au primit prima doză de AstraZeneca în Franţa vor face rapelul cu un alt vaccin coronavirus, indiferent dacă au avut sau nu reacţii adverse.
  • Institutul Superior de Sănătate a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinului AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.
  • Olivier Véran a indicat că această situaţie priveşte „aproape 600.000” de persoane din Franţa.
  • România a decis ieri să continue vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă.
5471 afișări
Imaginea articolului Decizie în Franţa. Ce se întâmplă cu cei care au primit prima doză de AstraZeneca

Decizie în Franţa. Ce se întâmplă cu cei care au primit prima doză de AstraZeneca

Persoanele cu vârsta sub 55 de ani care au primit prima doză de AstraZeneca în Franţa vor face rapelul cu un alt vaccin coronavirus. Declaraţia aparţine ministrului Sănătăţii, Olivier Véran, potrivit Agenţiei ANSA.

„Este absolut logic", a spus Véran, menţionând totuşi că anunţul oficial va veni de la Institutul Superior de Sănătate (Has) într-o conferinţă de presă, vineri.

Institutul Superior de Sănătate a suspendat pe 19 martie administrarea vaccinului AstraZeneca pentru cei care au sub 55 de ani.

„The Telegram” scrie că autoritatea franceză de sănătate va anunţa vineri că serurile Moderna şi Pfizer ar trebui folosite la rapel pentru persoanele cu vârsta mai mică de 55 de ani care au primit prima doză de AstraZeneca.

Olivier Véran a indicat că această situaţie priveşte „aproape 600.000” de persoane din Franţa. „Fac parte din această populaţie”, a spus el.

Cu toate acestea, Olivier Véran a reiterat ideea că Franţa continuă să încurajeze folosirea vaccinului AstraZeneca, amintind că „raportul risc-beneficiu”al acestui ser a fost „foarte, foarte favorabil”. „Luaţi în considerare că aveţi 0,2 persoane din 100.000, adică două persoane dintr-un milion, care ar putea avea un efect secundar potenţial grav”, a asigurat ministrul Sănătăţii francez.

Comitetul de coordonare a campaniei de vaccinare a decis, joi după-amiază, că România va continua vaccinarea cu AstraZeneca pentru toate grupele de vârstă, în condiţiile în care câteva ţări europene au impus limite de vârstă, după anunţul EMA privind o legătură între vaccin şi cazurile rare de tromboză

Valeriu Gheorghiţă a menţionat ieri că în cazul în care o persoană a avut tromboze de la vaccinul AstraZeneca va primi rapelul de la altă companie farmaceutică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici