Deţinuţii pot primi vizite intime în starea de alertă doar dacă partenerul aduce adeverinţă medicală

  • Deţinuţii vor beneficia, pe timpul stării de alertă, de vizite intime doar dacă vizitatorul aduce o adeverinţă medicală care arată că nu are Covid-19
  • Adeverinţa adusă de vizitator trebuie să fie emisă de epidemiolog cu maximum 3 zile înainte de a veni la penitenciar
  • După vizita intimă, deţinutul va fi izolat 14 zile pentru monitorizarea stării de sănătate
479 afișări
Imaginea articolului Deţinuţii pot primi vizite intime în starea de alertă doar dacă partenerul aduce adeverinţă medicală

Sursa foto: Mediafaxfoto

Vizitele intime din penitenciarele ANP sunt permise doar dacă vizitatorul aduce un certificat de la epidemiolog, care spune că nu are coronavirus.

Potrivit unui anunţ ANP, adeverinţa medicală trebuie să fie emisă cu cel mult 3 zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă. În acelaşi timp, vizitatorul va trece printr-un triaj epidemiologic şi va completa un chestionar. Dacă are simptome specifice, vizita va fi replanificată.

„Deplasarea către spaţiul destinat acordării vizitelor intime se va realiza pe un itinerar prestabilit. Pe parcursul deplasării către spaţiul indicat, persoana vizitatoare are obligaţia de a purta echipamentul individual de protecţie (mască, mănuşi, vizieră - după caz)”, se arată în anunţul ANP.

La rândul său, deţinutul care primeşte o vizită intimă trebuie să completeze un document prin care îşi exprimă acordul cu privire la cazarea separată de restul colectivului, pentru 14 zile, pentru a-i fi monitorizată starea de sănătate.

De asemenea, după 5 zile de la vizita intimă, deţinutul va fi testat pentru Covid-19.

În timpul stării de urgenţă, deţinuţii din penitenciarele ANP nu au putut primi vizite intime şi nici pachete.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici