Două cazuri de coronavirus, depistate duminică în România | Bilanţul la nivel naţional a crescut la 15 | Primele imagini cu pacienta din Mureş. VIDEO

  • Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din Mureş.
  • Cel de-al 14-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat în România, la o femeie de 42 de ani din Bucureşti, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS).
  • Ea se află într-un centru de carantină din Capitală şi va fi transferată la Spitalul Matei Balş.
17523 afișări
Imaginea articolului Două cazuri de coronavirus, depistate duminică în România | Bilanţul la nivel naţional a crescut la 15 | Primele imagini cu pacienta din Mureş. VIDEO

Două cazuri de coronavirus, depistate duminică în România | Bilanţul la nivel naţional a crescut la 15 | Primele imagini cu pacienta din Mureş. VIDEO

UPDATE ora 21.30 Autorităţile vor să stabilească modul în care femeia cu noul coronavirus a ajuns în ţară

 

Primăria comunei Cristeşti, judeţul Mureş, verifică dacă femeia de 70 de ani depistată pozitiv cu noul coronavirus a respectat izolarea la domiciliu şi cu ce maşină a ajuns acasă din Italia, unde fusese la muncă.

Primarul comunei Cristeşti, Kovacs Edit, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că femeia locuia singură şi a primit alimente prin grija Primăriei din 4 martie, data la care s-a întors din Italia.

„Femeia respectivă a venit acasă din Italia în 4 martie, la ora 12.40, fusese la lucru să îngrijească o femeie în vârstă, şi a fost izolată la domiciliu. Locuieşte singură, iar Primăria Cristeşti a aprovizionat-o cu alimentele necesare. Erau lăsate la poartă, apoi era sunată să iasă şi să le ridice, nu s-a întâlnit nimeni cu ea. Noi verificăm acum pe camerele de supraveghere din comună cu ce maşină a ajuns în Cristeşti, să vedem cine a adus-o şi a intrat în contact cu ea. De asemenea, verificăm şi dacă a respectat izolarea la domiciliu, dacă a ieşit, cumva din casă, sau dacă a fost cineva la ea”, a spus Kovacs.

Potrivit acesteia, femeii i-au fost prelevate sâmbătă probe pentru analize, iar duminică a solicitat baterii pentru tensiometrul pe care îl avea, spunând că nu se simte bine.

„Femeia a fost dusă la Cluj la spital”, a mai spus primarul din Cristeşti.

 

UPDATE ora 18.30 Prefect Mureş: Anchetă epidemiologică după confirmarea unui caz de coronavirus

 

A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact femeia de 70 de ani, al 15-lea caz confirmat în România, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel.

Prefectul judeţului Mureş, Mara Togănel, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că a fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru coronavirus (COVID-19), respectiv o femeie de 70 de ani din Mureş. Persoana se afla în izolare la domiciliu, întrucât a revenit în ţară din Italia, din zona Ancona-Bologna. În cursul zilei de sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. A fost declanşată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact”, a spus Togănel.

Femeia va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Analiza care a confirmat infecţia cu coronavirus a fost efectuată la Spitalul de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

 

UPDATE ora 17.45 Al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

 

Un al 15-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din judeţul Mureş, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS) privind situaţia COVID-19 în ţara noastră.

„Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în ţară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.) i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăţi de respiraţie, tuse şi febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecţioase din Cluj”, conform reprezentanţilor GCS.

Anunţul vine la scurt timp după ce un al doilea caz de infectare cu noul virus a fost anunţat în Bucureşti.

Referitor la cazul din Capitală, este vorba despre o femeie, 42 de ani care este „contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.)”.

„Femeia de 42 de ani se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, arată informarea de presă a GCS.

Bărbatul din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

În schimb, fata de 16 ani, din Timişoara, infectată cu noul coronavirus, a fost declarată vindecată, au anunţat, duminică, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Un număr de 11 persoane sunt în carantină şi 12.877 în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

„Până la această oră au fost prelevate şi analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecţia cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienţi confirmaţi cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieşit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul”, mai anunţă GCS.

 

Al doilea caz de coronavirus depistat la Bucureşti

 

„Caz nou de coronavirus (nr. 14), femeie, 42 de ani, Bucureşti. Este contact apropiat al bărbatului de 49 de ani, din Bucureşti, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri (sâmbătă - n.r.). Femeia se află în centrul de carantină Bucureşti şi urmează să fie transferată la Matei Balş”, au transmis cei de la GCS, într-o informare de presă.

Bărbatul din Bucureşti, în vârstă de 49 de ani,care s-a întors din Roma, Italia pe 27 februarie, dintr-o zonă neafectată, a fost cel de-al 12-lea caz confirmat.

El s-a prezentat seara trecută la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş cu febră, dar cu simptomatologie care nu intra în definiţia de caz COVID-19. Ulterior i-au fost recoltate probe şi pentru că persoana a călătorit în Italia a fost decis să i se recolteze probe şi pentru coronavirus.

Acesta a fost primul caz depistat în Bucureşti. Bărbatul le-a spus medicilor că a stat acasă în această perioadă, de la revenirea în ţară.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Horaţiu Moldovan, a anunţat că până duminică, în România 15 persoane sunt în carantină instituţionalizată.

În ţara noastră, situaţia, duminică la prânz, arăta că 12.734 de persoane se află în auto-izolare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici