Două ţări europene preiau patru pacienţi din România diagnosticaţi cu COVID-19. Starea lor este gravă

  • Alţi 4 pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, din zona Mureş - Cluj şi Bucureşti, vor fi transferaţi în Danemarca şi Cehia.
  • Transferurile vor avea loc cel mai probabil sâmbătă.
466 afișări
Imaginea articolului Două ţări europene preiau patru pacienţi din România diagnosticaţi cu COVID-19. Starea lor este gravă

Sursa foto: Mediafaxfoto

Alţi patru pacienţi cu COVID-19, în stare gravă, din zona Mureş - Cluj şi Bucureşti, vor fi transferaţi în Danemarca şi Cehia. Transferurile vor avea loc cel mai probabil sâmbătă.

Raed Arafat, şeful DSU, spune că au avut loc deja 3 transferuri de pacienţi în Germania. Este vorba despre câte 6 bolnavi transferaţi luni, marţi şi miercuri.

„În următoarele două zile urmează să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca şi doi pacienţi în Cehia. Dacă totul merge bine, transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine”, spune Arafat.

Potrivit acestuia, transferul se va face cu avioane ale Ministerului Apărării şi cu echipe SMURD din Bucureşti şi din Mureş, „având în vedere că o parte dintre pacienţi sunt din zona Mureş - Cluj şi cealaltă parte din zona Bucureşti”.

Conform lui Arafat, România are trasferaţi în străinătate 38 de pacienţi, respectiv 16 în Ungaria, doi în Polonia, doi în Austria şi 18 în Germania.

„Pe lângă pacienţii trimişi deja în Ungaria, Polonia, Austria şi Germania, vom trimite în Cehia şi Danemarca şi există discuţii - s-a primit deja şi din alte ţări oferte de locuri de pacienţi. Se analizează şi când se concretizează le vom anunţa”, adaugă Raed Arafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici