Edilul din Petroşani, împotriva instituirii carantinei: „Pentru alte localităţi s-au făcut derogări”

Primarul oraşului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi, susţine că propunerea de instituire a carantinei zonale aparţine autorităţilor sanitare judeţene, dar că el nu este de acord cu aceasta, cu atât mai mult cu cât „pentru alte localităţi s-au făcut derogări”.

399 afișări
Imaginea articolului Edilul din Petroşani, împotriva instituirii carantinei: „Pentru alte localităţi s-au făcut derogări”

Primaru e nemulţumit FOTO Tiberiu Iacob-Ridzi/ Facebook

Primarul oraşului Petroşani a făcut luni precizări cu privire la instituirea carantinei zonale. Acesta susţine că o astfel de propunere, făcută de autorităţile sanitare judeţene, nu a fost încă adoptată.

„Municipiul Petroşani nu este deocamdată în carantină. Există o propunere în acest sens, a autorităţilor sanitare judeţene, dar care nu a fost deocamdată adoptată oficial. Precizez că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidenţă analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţia de Sănătate Publică, la nivel judeţean, şi ulterior este aprobată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României”, a scris pe Facebook primarul din Petroşani.

 

❗❗❗𝗣𝗿𝗲𝗰𝗶𝘇𝗮̆𝗿𝗶 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹𝗮 𝗰𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝗺𝘂𝗻𝗶𝗰𝗶𝗽𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼𝘀̦𝗮𝗻𝗶 Municipiul Petroşani nu este deocamdată în...

Publicată de Tiberiu Iacob-Ridzi pe Luni, 22 martie 2021

 

Acesta a anunţat că se opune acestei propuneri.

„Ca primar al municipiului Petroşani nu sunt de acord cu această posibilă măsăură a carantinării localităţii, generată de incidenţa de peste 6 cazuri la mia de locuitori, mai ales că pentru alte localităţi din ţară s-au făcut derogări până la o rată de infectare de peste 7 la mie, dar, conform legii, primăria nu are competenţe în acest sens şi nici nu am fost consultaţi cu privire la propunerea de carantinare a localităţii”, a mai scris edilul pe reţeaua de socializare.

Acesta i-a rugat pe locuitori să fie responsabili în continuare, să respecte normele de protecţie sanitară şi, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu stricteţe prevederile legale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici