Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

Efectul certificatului verde obligatoriu la serviciu în Italia. Prima administrare a vaccinurilor anti-COVID a crescut cu 10.000 faţă de acum o săptămână.

2955 afișări
Imaginea articolului Efectul certificatului verde obligatoriu în Italia.10.000 de vaccinuri la prima administrare în plus

Sursa foto: Mediafaxfoto

Potrivit primei actualizări de sâmbătă, sunt deja aproximativ 69.000 de prime administrări efectuate vineri, data intrării în vigoare a obligativităţii certificatului verde la locul de muncă.

Comparând cifra zilnică cu cea de vinerea trecută, când primele doze ajunseseră la 58.661, se constată o diferenţă de peste 10.000 de administrări, scrie La Stampa.

În Italia, numărul total de persoane care au primit cel puţin o doză de vaccin a depăşit 46 de milioane, o cifră egală cu 85,41% din populaţia eligibilă.

Numărul de persoane care au fost vaccinate complet este de 43,74 milioane, adică aproximativ 81% din populaţie.

„Campania de vaccinare este un exemplu de succes, datorat efortului făcut de autorităţile naţionale, regionale, cele publice şi private, precum şi voluntarii l-au făcut împreună pentru a proteja populaţia de un virus perfid", a declarat generalul de armată Francesco Paolo Figliuolo.

„Italia are mii de resurse, umane, tehnice şi profesionale, care, atunci când se unesc şi fac echipă, duc la succes", a adăugat Figliuolo: „cifrele ne fac să privim cu şi mai mult optimism spre viitor, spre redresare şi spre un orizont în care sănătatea cetăţenilor este în centrul atenţiei".

Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu începând de vineri în Italia pentru toţi angajaţii, atât în sectorul public cât şi în cel privat. Măsura este menită să încurajeze vaccinarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici