Elevii din Buzău învaţă online după programul normal de la şcoală

Elevii din Buzău învaţă online după programul normal de la şcoală, în condiţiile în care există la nivel local există un sistem digitalizat gândit pentru situaţiile în care elevii nu pot ajunge la şcoală, precum înzăpezirile.

966 afișări
Imaginea articolului Elevii din Buzău învaţă online după programul normal de la şcoală

Elevii din Buzău învaţă online după programul normal de la şcoală

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că Buzăul este singurul oraş din România care are în toate şcolile o platformă ce permite ca „şcoala să fie deschisă”.

„Acest sistem digitalizat a fost gândit pentru situaţiile normale, ca să ridicăm standardul învăţământului. Ne-am gândit iniţial pentru situaţiile când sunt înzăpeziri. Se predă ca la şcoală, deşi elevii sau profesorii stau acasă. Vede şi părintele, fie el în Italia de unde nu mai poate veni, fie în România. Orarul se respectă. Există şi rapoarte obiective despre munca profesorilor, se vede dacă nu este activ”, a declarat Toma.

Practic, datorită acestei platforme, profesorii predau lecţiile după orarul stabilit şi pot da şi note.

Există şi un catalog online, iar profesorii au primit tablete. În plus, există şi secţiune de teste online.

„De săptămâna viitoare implementăm şi modulul video. Profesorul va fi văzut de către copii în colţul ecranului”, a adăugat Toma.

Potrivit acestuia sistemul digitalizat a costat aproximativ 1 milion de euro şi a fost implementat în 27 de şcoli generale şi licee, în ultimii trei ani.

În oraşul Buzău învaţă aproximativ 27.000 de copii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici