“Foamea ne va ucide înaintea virusului!” Milioane de zilieri din India sunt devastaţi de măsurile împotriva Covid-19

  • Lucrătorii din construcţii obişnuiesc să meargă zilnic de la un şantier la altul şi să îşi caute de lucru
  • 90% din forţa de muncă din India este angajată la negru
  • Oamenii nu au acces la pensii, la concedii medicale, concedii plătite sau vreun fel de asigurare
4928 afișări
Imaginea articolului “Foamea ne va ucide înaintea virusului!” Milioane de zilieri din India sunt devastaţi de măsurile împotriva Covid-19

“Foamea ne va ucide înaintea virusului!” Milioane de zilieri din India sunt devastaţi de măsurile împotriva Covid-19

Autorităţile le-au spus indienilor să rămână în case, dar pentru cei care muncesc cu ziua, aceasta nu este o opţiune. Lucrătorii din construcţii obişnuiesc să meargă zilnic de la un şantier la altul şi să caute de lucru. "Câştig 600 de rupii (8 USD; 6,50 GBP) în fiecare zi şi am cinci oameni de hrănit. Vom rămâne fără mâncare în câteva zile. Ştiu riscul de coronavirus, dar nu-mi văd copiii înfometaţi”, a spus povestit pentru BBC Ramesh Kumar, un zilier din contrucţii.

Milioane de alţi zilieri se află într-o situaţie similară. Decretul anunţat de premierul Narendra Modi marţi seara i-a lăsat fără nicio perspectivă pentru următoarele trei săptămâni. Majoritatea vor rămâne fără alimente în doar câteva zile.

Cel puţin 90% din forţa de muncă din India este angajată la negru, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii. Agenţii de pază, gunoierii, vânzătorii ambulanţi şi ajutoare casnice sunt doar o parte dintre cei care acum se întreabă disperaţi cum se vor descurca. Majoritatea nu au acces la pensii, la concedii medicale, concedii plătite sau vreun fel de asigurare. Mulţi nu au conturi bancare, bazându-se doar pe numerar pentru a-şi satisface nevoile zilnice.

Mulţi sunt lucrători migranţi, rezidenţi dintr-un stat diferit de cel în care lucrează. Majoritatea lor nu au unde să locuiască şi se deplasează dintr-un loc în altul pentru a-şi găsi de lucru. Akhilesh Yadav, fostul Ministru al Muncii, recunoaşte că aceste provocări sunt uriaşe şi că „nimeni nu le-a înfruntat până acum”.

Autor: Bogdan Nicolai

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici