Franţa este luată de al doilea val de coronavirus. S-au înregistrat peste 26 de mii de cazuri în ultimele 24 de ore

  • Franţa extinde interdicţiile privind circulaţia oamenilor noaptea
  • Cetăţenii nu au voie să iasă din case între 21.00-06.00
  • Premierul francez spune că Franţa se confruntă cu un al doilea val al epidemiei
878 afișări
Imaginea articolului  Franţa este luată de al doilea val de coronavirus. S-au înregistrat peste 26 de mii de cazuri în ultimele 24 de ore

Sursa foto: profimedia

Franţa ia măsuri severe pentru a se proteja de virus. Aşa că limitează şi mai mult circulaţia de noapte. De sâmbătă, peste 46 milioane de cetăţeni nu vor mai avea voie să iasă din case între orele 21.00 şi 06.00. La aceste ore sunt închise şi barurile, restaurantele şi magazinele.

Anunţul a fost făcut de premierul francez Jean Castex cu puţin înainte ca Franţa să anunţe un nivel record de îmbolnăviri de Covid. Adica peste 41.600. În primăvară, primul val al epidemiei a provocat peste 30.000 de decese în Franţa.

Între timp, numărul deceselor a depăşit 34.000. Iar acum, situaţia din spitale este critică: peste 40% din cele 5.000 de paturi de la terapie intensivă sunt ocupate.

„Al doilea val este acum în desfăşurare (…) O spunem clar. Situaţia este gravă (…) Săptămânile care vin vor fi grele şi serviciile noastre sanitare vor fi puse la grea încercare”, a declarat premierul Franţei.

În timp ce Franţa închide viaţa de noapte, Suedia le dă libertate oamenilor în vârstă. Ţara care pare să fie un exemplu la gestionarea crizei, consideră că izolarea a afectat oamenii în vârstă. Autorităţile suedeze îi incurajează să iasă afară.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici