Franţa investighează decesul studentului vaccinat cu AstraZeneca

Autorităţile franceze au anunţat că investighează moartea unui tânăr de 26 de ani, student la medicină, la câteva zile după ce fost vaccinat cu AstraZeneca, subliniind în acelaşi timp că nu a fost stabilită o legătură cu doza.

1152 afișări
Imaginea articolului Franţa investighează decesul studentului vaccinat cu AstraZeneca

Franţa invstighează decesul studentului vaccinat cu AstraZeneca

Studentul a murit pe 18 martie în Nantes, la 10 zile după ce a fost vaccinat.

Procurorul Pierre Sennes a declarat că autopsia a fost făcută la o zi după moartea tânărului, dar că „a fost necesar să se efectueze teste suplimentare pentru a determina cauzele şi circumstanţele morţii sale”.

Organul naţional de supraveghere a siguranţei medicamentelor ANSM a declarat că a fost informat despre moartea bărbatului „ca parte a monitorizării în creştere a cazurilor de tromboză” şi a spus pentru moment că nu există o legătură clară cu vaccinarea.

„Această moarte face obiectul unei investigaţii clinice aprofundate", se spune într-o declaraţie.

Ştirea despre moartea bărbatului vine la cinci zile după ce Franţa şi alte câteva ţări au reluat vaccinările cu AstraZeneca, suspendată pentru o perioadă în urma rapoartelor de cheaguri de sânge apărute la un număr mic de persoane.

Vaccinul a fost susţinut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi de autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE, care au declarat că nu există dovezi ale unei legături cu un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge.

OMS a declarat că ratele raportate ale aşa-numitelor evenimente tromboembolice după vaccinurile COVID-19 au fost în concordanţă cu numărul obişnuit de persoane care suferă de aceste afecţiuni.

În ultimul său raport, ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici