Hong Kong suspendă vaccinarea cu Pfizer-BioNTech, după ce au fost semnalate probleme la capacele de la dozele de vaccin

  • Hong Kong a suspendat utilizarea vaccinului Pfizer miercuri după ce distribuitorul a informat autorităţile că un lot are capacele dozelor defecte, relatează AP.
  • Guvernul a luat decizia de a suspenda din motive de precauţie vaccinarea cu toate loturile Pfizer cât timp este investigată problema.
9891 afișări
Imaginea articolului Hong Kong suspendă vaccinarea cu Pfizer-BioNTech, după ce au fost semnalate probleme la capacele de la dozele de vaccin

Hong Kong suspendă vaccinare cu Pfizer-BioNTech, după ce au fost semnalate probleme la capacele de la dozele de vaccin

Autorităţile au declarat că suspendarea a fost imediată, în timp ce problema este investigată de distribuitorul Fosun Pharma şi BioNTech, compania germană care a creat vaccinul cu firma farmaceutică americană Pfizer.

Potrivit declaraţiei, BioNTech şi Fosun Pharma nu au găsit niciun motiv să creadă că produsul este nesigur. Cu toate acestea, vaccinările vor fi oprite ca măsură preventivă de siguranţă.

Capacele defecte au fost găsite pe vaccinurile din lotul cu numărul 210102.

Toate centrele comunitare din Hong Kong care administrează vaccinul Pfizer au suspendat temporar vaccinările şi rezidenţii care au făcut deja programări pentru miercuri nu trebuie să meargă la centre, a spus guvernul.

Suspendarea vaccinului Pfizer înseamnă că singurul vaccin oferit în prezent rezidenţilor este vaccinul Sinovac din China.

403.000 de persoane au primit vaccinuri în oraş, dintre care 150.200 au primit Pfizer, comparativ cu 252.800 care au luat primit Sinovac.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici