Indicii bursieri au avut cea mai proastă zi de la crahul din 1987 până acum

  • Acţiunile au scăzut pe burse în toată lumea în şedinţele de tranzacţionare din 12 martie.
  • Indicii importanţi au suferit cea mai mare scădere de la crahul din 1987 până astăzi.
  • Băncile centrale au anunţat măsuri de stimulare a economiei, dar investitorii nu au fost impresionaţi.
3262 afișări
Imaginea articolului Indicii bursieri au avut cea mai proastă zi de la crahul din 1987 până acum

Indicii bursieri au avut cea mai proastă zi de la crahul din 1987 până acum

Investitorii se tem că virusul 2019-nCoV va distruge creşterea economică, iar măsurile anunţate de guverne sunt insuficiente pentru a împiedica acest lucru, transmite BBC News.

FTSE 100, cel mai important indice britanic, a consemnat un declin de peste 10%, cel mai mare de la „Lunea Neagră”, crahul din 19 octombrie 1987.

În SUA, indicii Dow Jones şi S&P 500 au înregistrat, de asemenea, cel mai mare declin zilnic din 1987 până astăzi, cu scăderi de 9,5%, respectiv 9,4%.

În Franţa şi Germania, indicii principali au consemnat scăderi mai mari de 12%.

Scăderile au venit după ce Federal Reserve din SUA şi Banca Centrală Europeană au anunţat măsuri pentru stimularea economiilor. În Zona Euro, BCE a anunţat că va investi în plus anul acesta 120 de miliarde de euro pentru cumpărarea de eurobonduri. În prezent, instituţia investeşte 20 de miliarde de euro lunar în eurobonduri.

Investitorii consideră că aceste măsuri nu sunt suficiente, într-o perioadă de mare incertitudine. „Nimeni nu ştie cum o închidere totală a economiei, chiar dacă temporară, arată”, a declarat Neil Wilson, analist la Markets.com.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici