Infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te pot proteja de o formă severă de Covid

  • În prezent, sunt peste 180.000 de persoane infectate cu coronavirus în România.
  • Anticorpii pre-existenţi de la coronavirusurile sezoniere sunt asociaţi cu o formă mai uşoară de Covid-19.
  • Studiul a inclus 60 de persoane infectate cu Sars-Cov-2.
1146 afișări
Imaginea articolului Infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te pot proteja de o formă severă de Covid

Un nou studiu al Universităţii din Münster, Germania, arată că nivelurile crescute de anticorpi pre-existenţi împotriva coronavirusurilor sezoniere sunt asociate cu o formă mai uşoară de Covid-19.

Au fost incluşi în studiu 60 de pacienţi infectaţi cu Sars-Cov-2. Pacienţii în stare critică au avut niveluri mult mai scăzute de anticorpi. Astfel, rezultatele arată că infecţiile anterioare cu coronavirusurile sezoniere te-ar putea proteja de o formă severă de Covid. Pentru prima dată, te poţi bucura dacă ai avut guturai sau rinofaringită.

”În familia aceasta de coronavirusuri sunt mai multe tipuri de virusuri. Sistemul imunitar are memorie şi titrurile de astfel de anticorpi cresc în momentul în care organismul intră din nou în contact cu virusul respectiv, îl recunoaşte şi produce anticorpii specifici. De ce ar fi aceştia benefici în infecţia cu noul coronavirus? Pentru că deşi fac parte din aceeaşi familie cu virusurile astea, au anumite particularităţi. Aceste particularităţi, de obicei de structură, sunt cele care duc şi la formarea de anticorpi specifici. Şi pot să fie asemănători. Şi atunci se produce acea imunitate încrucişată,” a explicat medicul infecţionist, Anamaria Dobrotă.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici