Investigaţie Associated Press: Guvernul chinez a lansat o campanie de dezinformare globală pe tema pandemiei

  • China a încercat să evite orice vină pentru apariţia virusului
  • SUA, Rusia şi Iran au contribuit la dezinformarea globală
  • În unele ţări, un om din trei crede că virusul a apărut în laborator
1015 afișări
Imaginea articolului Investigaţie Associated Press: Guvernul chinez a lansat o campanie de dezinformare globală pe tema pandemiei

O investigaţie Associated Press arată că guvernul chinez a transformat Facebook şi Twitter în arme de propagandă. Ofensiva a pornit după ce Donald Trump a aruncat vina pentru pandemie pe autorităţile din Beijing.

Zhai Lijian, un purtător de cuvânt al ministerului de Externe chinez, a lansat teoria că virusul a fost creat într-un laborator din Maryland şi a fost adus în China la finalul lui 2019.

Erika Kinetz, reporter de investigaţii Associated Press: Acele postări pe Twitter au fost amplificate de mii de alte conturi, în zeci de limbi, din lumea întreagă. Împreună, aceste conturi aveau zeci de milioane de urmăritori. 

Acţiunile au şocat ţările occidentale. Pentru prima dată, China îşi folosea aparatul de propagandă nu pe pe plan intern, ci la nivel internaţional, pentru a răspândi îndoiala.

Mareike Ohlberg, German Marshall Fund: Vrei ca oamenii să rămână cu impresia că adevărul nu se poate afla. A spune asta, B spune asta, C spune asta. Nu îmi place niciunul dintre ei. Deci, cine ştie? Pentru guvernul chinez, cel puţin în contextul internaţional, asta ar însemna o victorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici