Johnson&Johnson a anunţat că va amâna livrarea vaccinului său în Europa, după cazurile de coagulare sanguină apărute în SUA

  • Johnson & Johnson a declarat marţi, 13 aprilie, că a „luat decizia de a întârzia implementarea” vaccinului său monodoză împotriva Covid-19 în Europa.
  • Principalele agenţii federale de sănătate publică din SUA doresc să investigheze cazurile celor şase persoane care au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge.
467 afișări
Imaginea articolului Johnson&Johnson a anunţat că va amâna livrarea vaccinului său în Europa, după cazurile de coagulare sanguină apărute în SUA

Johnson&Johnson a anunţat că va amâna utilizare vaccinului său în Europa, după cazurile de coagulare a sângelui apărute în SUA

Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a declarat marţi, 13 aprilie, că a „luat decizia de a amâna livrarea” vaccinului său monodoză împotriva Covid-19 în Europa, după decizia autorităţilor americane de sănătate de a recomanda „o pauză” în utilizarea serului în Statele Unite, relatează Le Figaro.

Principalele agenţii federale de sănătate publică din SUA doresc să investigheze situaţia celor şase persoane care au dezvoltat cazuri severe de cheaguri de sânge după ce li s-a administrat acest ser.

„Johnson & Johnson studiază aceste cazuri cu autorităţile europene din domeniul sănătăţii. Siguranţa şi bunăstarea persoanelor care folosesc produsele noastre sunt prioritatea noastră principală,” a declarat grupul într-un mesaj.

Şase persoane care au primit serul Johnson&Johnson au dezvoltat tulburări rare, de coagulare sanguină, în aproximativ două săptămâni de la vaccinare. 
 
Este vorba despre şase femei, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani. Una dintre ele a murit, iar o alta a fost internată în stare critică, adaugă autorităţile sanitare din SUA.
 
Oamenii de ştiinţă vor examina posibilele legături dintre vaccin şi problemele de coagulare. Ulterior, vor putea fi stabilite eventuale limitări de administrare a serului anti-COVID-19 produs de Johnson&Johnson.
 
O reuniune de urgenţă a comitetului consultativ extern al CDC a fost programată miercuri.
 
Aproape şapte milioane de oameni din Statele Unite ale Americii au fost vaccinaţi până acum cu serul Johnson & Johnson şi circa nouă milioane de doze au fost expediate către alte ţări, potrivit datelor oficiale.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici