Mai multe doze, aceeaşi cantitate de vaccin. Soluţia farmaciştilor pentru a evita risipa şi a vaccina mai mulţi oameni

  • Farmaciştii au găsit o soluţie prin care ar putea vaccina mai mulţi oameni cu ajutorul dozelor deja existente
  • Aceştia sunt de părere că pot combina mai multe flacoane de vaccin, dar metoda e încă în stadiul de evaluare
  • Şeful centrului de Vaccinare al Spitalului de Copii din Timişoara: „Producătorul şi-a luat această marjă de pierderi”
716 afișări
Imaginea articolului Mai multe doze, aceeaşi cantitate de vaccin. Soluţia farmaciştilor pentru a evita risipa şi a vaccina mai mulţi oameni

FOTO: Profimedia

Farmaciştii au găsit o soluţie cu ajutorul căreia ar putea vaccina mii de oameni săptămânal împotriva coronavirusului.

Dintr-un flacon de vaccin anti-Covid-19 se pot obţine şase doze, dar numărul ar putea fi mai mare cu ajutorul unui obicei vechi al farmaciştilor. Ei pot combina mai multe flacoane de vaccin pentru a crea o doză completă.

Şeful centrului de Vaccinare al Spitalului de Copii din Timişoara spune că în fiecare flacon rămâne o cantitate mică de vaccin.

„Producătorul şi-a luat această marjă de pierderi, marjă care este inevitabilă pentru orice vaccin multidoză. Lucrul acesta era evitat dacă aveam un vaccin simplu, cum e cel antigripal”, spune medicul Remus Laslău.

Cu serul rămas din 80 de flacoane ar putea face alte 40 de doze suplimentare. Asta înseamnă că într-o zi de vaccinare ar putea fi economisite 400 de doze cu aceeaşi cantitate.

Chiar dacă această soluţie sună bine, pentru moment se află încă în stadiul de evaluare. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici