Video Mărturiile unei paciente vindecate de COVID: “Simptomele mi-au apărut după ce am fost internată”

  • Manuela a fost internată la spital după ce a intrat în contact cu o persoană pozitivă cu COVID
  • Manuela a manifestat simptome abia după internare
  • Familia Manuelei a fost testată şi rezultatele au ieşit negative
  • Pacientă vindecată de COVID: “Am avut o tuse seacă şi o uşoară senzaţie de sufocare în piept”
6601 afișări

Ce spun cei care au trecut prin experienţa îmbolnăvirii cu COVID? Manuela este unul dintre cei peste 1.000 de români care au reuşit să învingă boala. Ea a intrat în contact cu o persoană pozitivă şi a ajuns pe patul de spital. Simptomele au apărut abia după internare.

”Eram un pacient asimptomatic. Nu aveam niciun simptom din cele care se vehiculau în mass-media. Abia după patru zile au început să apară acele senzaţii de pierdere a gustului şi a mirosului. Ulterior, a urmat o tuse seacă cu uşoară senzaţie de sufocare în piept. Simptomele au durat doar zile, după care au dispărut.”, a declarat Manuela.

Manuela a fost printre primii pacienţi cu COVID-19 internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Tratamentul a constat în administrarea a două medicamente, dintre care unul folosit pentru persoanele infectate cu HIV.

”Medicamentele au provocat atât la mine, cât şi la pacienţii cu care eram internată în acel pavilion, numeroase probleme gastrice: greţuri, vărsături, scaune proaste. Însă, tratamentul adjuvant administrat în spital m-au ajutat să trec peste efectele secundare date de medicamente.”, a mai precizat Manuela.

După două săptămâni, Manuela a fost externată. Va sta însă 14 zile în izolare acasă, pentru a evita orice risc. Familia a fost şi ea testată, rezultatele fiind negative.

”Membrii familiei mele, deşi am stat cu ei şapte zile de la contactul pe care l-am avut cu persoana înfectată cu COVID-19, au ieşit negativ.”, a declarat pacienta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici