Medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor

  • Joanne Lemieux: ”Când a apărut actualul focar SARS-CoV-2, am decis să testăm acest medicament felin pentru a vedea dacă va funcţiona cu virusul actual care circulă.”
  • Medicamentul este folosit în tratarea unei boli mortale cauzate de coronavirus la pisici
  • Studiul a fost făcut de Universitatea din Alberta şi a fost publicat în revista Nature Communications
  • Medicamentul este un inhibitor de protează, care ar putea fi eficient şi în cazul bolnavilor de Covid-19
8016 afișări
Imaginea articolului Medicamentele utilizate în tratarea coronavirusului la pisici pot fi eficiente şi în cazul oamenilor

Profimedia

Joanne Lemieux, coautoare a studiului îţi spune că medicamentul a fost iniţial dezvoltat pentru a preveni infecţia cu coronavirus la pisici. Acesta intereferează cu capacitatea unui virus de a se replica şi, prin urmare, a pune capăt infecţiei.

Pentru că medicamentul a fost deja utilizat în tratarea pisicilor şi a fost eficient în prevenirea replicării virusului în celule, cercetătorii pot trece direct la studiile clinice. Odată ce vor obţine aprobarea pentru studii, va putea fi utilizat ca antiviral în cazul pacienţilor cu coronavirus.

Experţii au spus că sunt convinşi că medicamentul va fi eficient în tratarea oamenilor cu COVID-19 în viitor. Între timp, studiază diferite formulări pentru medicament, astfel încât acesta să fie mai accesibil pentru populaţia general din întreaga lume.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici