Medicamentul pentru artrita reumatoidă de la Pfizer este benefic în pneumonia COVID-19 - STUDIU

Pfizer a declarat miercuri că medicamentul său pentru artrita reumatoidă, Xeljanz, a redus decesul sau insuficienţa respiratorie la pacienţii spitalizaţi cu pneumonie COVID-19 din Brazilia, îndeplinind obiectivul principal al studiului.

1476 afișări
Imaginea articolului Medicamentul pentru artrita reumatoidă de la Pfizer este benefic în pneumonia COVID-19 - STUDIU

Medicamentul pentru artrita reumatoidă de la Pfizer este benefic în pneumonia COVID-19 - STUDIU

Pfizer a spus că incidenţa decesului sau a insuficienţei respiratorii a fost de 18,1% la pacienţii trataţi cu medicamentul, comparativ cu 29% la ceilalţi. Efecte adverse grave au apărut la 20 de pacienţi trataţi cu medicamentul, potrivit Reuters.

Xeljanz, care aparţine unei clase de medicamente numite inhibitori JAK şi tratează, de asemenea, colita ulcerativă a bolii autoimune, nu a fost aprobat pentru utilizare în nicio ţară pentru tratamentul COVID-19, până în prezent.

Pfizer şi partenerul german BioNTech au creat unul dintre cele trei vaccinuri anti-COVID-19, aprobate şi folosite în prezent.

Rezultatele studiului, care a testat medicamentul în cazul a 289 de pacienţi adulţi spitalizaţi cu boli respiratorii cauzate de coronavirus, au fost publicate în New England Journal of Medicine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici