Medicul care a ajutat la eradicarea variolei a PROFEŢIT pandemia de coronavirus: Nu există vreun om care să aibă imunitate

În urmă cu 14 ani, Larry Brilliant, epidemiologul care a contribuit la eradicarea variolei, vorbea pentru TED Talks şi descria viziunea sa asupra următoarei pandemii. La vremea respectivă, mulţi au considerat mesajul mult prea pesimist pentru a-l lua în serios.

5936 afișări
Imaginea articolului Medicul care a ajutat la eradicarea variolei a PROFEŢIT pandemia de coronavirus: Nu există vreun om care să aibă imunitate

Medicul care a ajutat la eradicarea variolei a PROFEŢIT pandemia de coronavirus: Nu există vreun om care să aibă imunitate

„Un miliard de oameni s-ar putea îmbolnăvi, iar 165 de milioane ar putea muri. Ar urma o recesiune globală, iar costul pentru economie ar fi enorm”, spunea, la acea vreme, epidemiologul.

Acum, într-un interviu acordat pentru wired.com, Brilliant susţine că întreaga comunitate ştiinţifică a avertizat în ultimii 10-15 ani că o pandemie este iminentă şi că singura problemă era momentul în care aceasta ar fi urmat să aibă loc.

El l-a criticat şi pe actualul preşedinte al Statelor Unite, Donald Trump, despre care a spus că a făcut o mare greşeală atunci când a decis îndepărtarea fostei conduceri a Consiliului Naţional de Securitate, instituţie cu un rol extrem de important în controlarea pandemiilor.

Brilliant a mai avertizat că autorităţile trebuie să ia măsuri urgente împotriva acestei pandemii, întrucât există potenţialul risc ca acest virus să afecteze întreaga populaţie a lumii.

„Acest virus este unul nou. Nu există niciun om pe lumea asta care să aibă imunitate. Asta înseamnă că e capabil să infecteze 7,8 miliarde de oameni”, a spus epidemiologul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici