Distins membru al consiliului ştiinţific înfiinţat de Macron, întrebat despre probabilitatea unei epidemii în Franţa: „Extrem de mică”

Întrebat în ianuarie despre Covid-19, Yazdan Yazdanpanah, şeful departamentului de boli infecţioase de la spitalul Bichat, a declarat că probabilitatea unei epidemii este „extrem de mică”. Membru al consiliului ştiinţific înfiinţat de Emmanuel Macron, Yazdan Yazdanpanah a vorbit foarte devreme despre epidemia Covid-19 care făcea furori în China la acea vreme.

2613 afișări
Imaginea articolului Distins membru al consiliului ştiinţific înfiinţat de Macron, întrebat despre probabilitatea unei epidemii în Franţa: „Extrem de mică”

Sursa foto: Profimedia

Şeful departamentului de boli infecţioase de la spitalul Bichat a fost formal despre posibilele riscuri în Franţa. „Este posibil să existe un caz, dar cred că îl vom izola foarte repede. Nu va exista o epidemie în Franţa, pentru că suntem pregătiţi. Dar este posibil să se întâmple un caz, este posibil ", a declarat el în ianuarie, la France5.

Sau, la RTL:„ Nu va exista epidemie pentru că ştim ce să facem, ştim să impiedicam, ştim să izolăm aceşti pacienţi ”. Pentru acest expert OMS, „probabilitatea unei epidemii în Franţa şi în Europa este extrem de scăzută deoarece avem un dispozitiv de control al epidemiei”, a subliniat tot în ianuarie despre LCI. Ultimul raport anunţat în această sâmbătă a Covid-19 sau legat de coronavirus este de 2 314 de decese (319 decese noi în 24 de ore) şi 4 273 de persoane în terapie intensivă în Franţa.

„Nu va exista epidemie în Franţa”. Yazdan Yazdanpanah, şeful departamentului de boli infecţioase din spitalul Bichat, dir. de boli infecţioase la Inserm şi expert cu OMS pentru #coronavirus, la sfârşitul lunii ianuarie. La sfârşitul lunii martie au fost înregistrate 2.314 decese (cu excepţia caselor de bătrâni). 

In 26 ianuarie trecut, Agnès Buzyn, pe atunci ministru solidaritatii şi sănătatii, declara privind stocul de măşti: potrivit ei, nu exista niciun risc de penurie în cazul unei epidemii de virus Covid-19 pe teritoriul francez.

„Avem zeci de milioane de măşti în stoc în cazul unei epidemii, acestea sunt lucruri deja planificate. Dacă într-o zi ar trebui sa proppunem persoanelor cu risc sa poarte măşti, autorităţile sanitare ar distribui aceste măşti oamenilor care vor avea nevoie de ele ”, a declarat actualul candidat LREM la funcţia de primar al Parisului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici