Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri dure după începerea şcolilor: Se vor înmulţi testele Covid-19

  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă măsuri dure după începerea şcolii.
  • Ministrul spune că regulile vor fi implementate cu mare atenţie că se vor face numeroase teste când apar suspiciuni de îmbolnăvire.
  • De asemenea, se lucrează la un ghid de bune practici, a precizat ministrul Voiculescu.
2736 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii anunţă măsuri dure după începerea şcolilor: Se vor înmulţi testele Covid-19

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat vineri, la finalul şedinţei de Guvern, că şcoala va începe în sistemul tradiţional în semestrul al doilea, dacă evoluţia epidemiei va permite acest lucru. Este o promisiune, nu o garanţie, a precizat Voiculescu, care a mai spus că vor fi luate măsuri de protecţie fără precedent.

În primul rând, va fi vaccinat personalul din învăţământ, a explicat Voiculescu. A două măsură vizează testarea persoanelor din şcoli, elevi sau cadre didactice, care au simptome sau apar în anchetele epidemiologice. De exemplu, vor fi testaţi toţi elevii dintr-o clasă în care apare un caz de îmbolnăvire cu Covid 19. „Testarea ne ajută să separăm apele, să ne protejăm”, a declarat Voiculescu în cadrul conferinţei de presă.

Vechile reguli rămân în vigoare şi vor fi următite cu mare atenţie. Este vorba despre masca de protecţie, igiena şi orele decalate, a precizat ministrul Sănătăţii.

Toate regulile vor fi cuprinse într-un ghid de bune practici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici